Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Létezik olyan hogy a nyelvvizs...

Létezik olyan hogy a nyelvvizsgák nem kompatibilisek egymással?

Figyelt kérdés
Lehet nem helyes kérdés ez… Őszinte leszek nem tudom. Nekem van egy Origo szóbeli nyelvvizsgám középszinten(ami nem nemzetközi), és van egy Euroexam írásbelim szintén középszinten (ami viszont nemzetközi). A kérdésem abból adódik, hogy hamarosan be kell adni a jelentkezéseket az egyetemekre, hiszen idén érettségizem. És belém nyílalt a félelem hogy ezt a kettőt együtt nem fogadják el. Bár még ilyet soha nem olvastam, de inkább biztosra szeretnék menni hátha vannak tapasztalatok. Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. jan. 9. 23:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért nem ott kérdezed, ahol vizsgáztál? Vagy ott, ahova felvételizni akarsz?
2023. jan. 10. 00:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Az egyetemen kellene kérdezned, és az a válasz, hogy nincs olyan, hogy a szóbeli meg az írásbeli nem kompatibilis.
2023. jan. 10. 20:20
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utána jártam, hátha valaki hasonló cipőben jár mint én:

Az azonos nyelvből és azonos szinten letett egynyelvű írásbeli/szóbeli résznyelvvizsga-bizonyítvány és a kétnyelvű írásbeli/szóbeli résznyelvvizsga-bizonyítvány együttesen egynyelvű komplex nyelvvizsga-bizonyítványnak minősül.

Például: angol nyelvű B2 (korábban középfokú) egynyelvű írásbeli (korábban B típusú) nyelvvizsga + angol nyelvű B2 (korábban középfokú) kétnyelvű szóbeli (korábban A típusú) nyelvvizsga = B2 egynyelvű komplex nyelvvizsga.

2023. jan. 11. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!