Holland és a német mennyiben hasonlít egymásra?
Hangkészletében inkább azért hasonlít az angolhoz, mert a németalföldi terület közelebb esik Angliához.
Ez az ún. Niederdeutsch terület, ahol a hollandusok is élnek. ezeken a területen nem ment végbe az indogermán nyelveket egymástól megkülönbözető 2. nagy hangi változás, vagyis hogy a zöngétlen zárhangok, mint pl a p hang nem alakult át pf-fé. ahogy fentről lefelé haladunk a bajor területhez, ez a sajátosság egyre inkább eltűnik.
vegyük a magyar alma szót.
angol: apple
holland: appel
német apfel
az angolban és a németben ezért ilyen hasonló alakú ez a szó, amit fenetbb írtam.
(egy német szakos)
Hollandul nem tudok, de tudomásom szerint eléggé hasonlít a 2 nyelv egymásra.
Kiejtésben: nagyon;
Nyelvtanilag: nemigazán (a német nehezebb);
Szókincsben: kicsit;
A legelsõ hsz. kapcsán: én a hollandot nem tekinteném a német egy nyelvjárásának, mivel egy teljesen különálló nyelv. Az tény, hogy sokmindenben hasonlít a két nyelv, hisz egy nyelvcsaládba tartoznak.
Az pedig, hogy a fríz majdnem ugyanaz, mint a holland nem igaz. A fríz nyelv annyira eltér a hollandtól, hogy külön nyelvként (kisebbségi nyelvként) tartják számon Hollandiában.
Nos, en 4 evig tanultam nemetul es hala ferjemmek es nyelvtanfolyamoknak remekul beszelek hollandul. Ne doljon be senki azoknak, akik azt allitjak, hogy fika feladat nemet utan, mert ez egyszeruen nem igaz. Az alapszintu nyelvtudas elsajatitasahoz hozzasegit, de egy bizonyos szint utan mar egesz mas szerkezetek vannak es az azonos szavak jelentese is sokszor teljesen mas a hollandban, mint a nemetben! Ha alapfokon/konyhanyelven akarsz beszelni, akkor valoban egyszeru a nemet alapok utan, am ha TV-t szeretnel nezni/radiot hallgatni, ujsagot olvasni, szinhaz etc. akkor egyaltalan nem egyszeru. A holland nyelv rendkivul gazdag nyelv, tele szinonimakkal, idiomakkal. Itt mar a nemet az eg vilagon semmit sem segit.
Az meg boduletes csacskasag, hogy a friz egy nemet nyelvjaras.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!