Megéri megtanulni oroszul?
Kérlek le tudjátok írni az okokat, higy miért érdemes megtanulni oroszul? Illetve ha nem érdemes, akkor le tudjátok írni azt is, hogy miért nem?
Köszönöm.
#9 Természetesen, egy kőművesnek meg egy szót sem kell tudnia angolul, attól még nagyon sok pozíciónál meg nem csak előny, hanem elvárás a nyelvtudás. Gyorsan körülnéztem linkedinen, milyen munkánál lehet hasznos az orosz, nézd miket találtam:
Van itt mérnök, informatikus, könyvelő(!), banki alkalmazott, és 5 percnél többet nem is szántam rá.
"#9 Természetesen, egy kőművesnek meg egy szót sem kell tudnia angolul, attól még nagyon sok pozíciónál meg nem csak előny, hanem elvárás a nyelvtudás. Gyorsan körülnéztem linkedinen, milyen munkánál lehet hasznos az orosz, nézd miket találtam:"
Rengeteg dolgozó embert ismerek, egyiküknek sem kell az orosz nyelv a munkája során. Nyilván vannak ilyenek is, de hogy a nagytöbbségnek nem kell ilyen, az 100%.
"#9 Természetesen, egy kőművesnek meg egy szót sem kell tudnia angolul, attól még nagyon sok pozíciónál meg nem csak előny, hanem elvárás a nyelvtudás. Gyorsan körülnéztem linkedinen, milyen munkánál lehet hasznos az orosz, nézd miket találtam:"
Eléggé tipikus mentalitás, hogy rögtön egy kőművest hozol példának. Legalábbis ezt gondoltam, de aztán észrevettem, hogy az angolt nyelvet hoztad példának. Na az angol kell is, az orosz nem igazán. Eléggé sok diplomás embert ismerek, egyikük sem tud oroszul, egyikük se. Én magam egyetemista vagyok, amikor a szakomhoz passzoló állásokat néztem, sehol se láttam leírva az oroszt. Szóval nem csak egy fizikai munkásnak nem kell az orosz, hanem a diplomások nagyon nagy hányadának sem.
Sőt továbbmegyek, konkrétan még arra a matekra sincsen szüksége egy mérnöknek, amit az egyetemen tanítanak nekik. Legalábbis olyan mélységű matekra nincs, amit tanítanak. Oroszra meg pláne nincs.
Szerintem is szép nyelv az orosz, függetlenül Putyintól.
És minden nyelven érdemes megtanulni, biztosan hasznosítani fogod.
Fordítókból és tolmácsokból például hiány van, legalábbis bizonyos nyelvekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!