Magántanár vagy csoportos nyelvóra? Nehezen döntök...
A kettő együtt nem tud menni?
Egyébként attól függ, hogy neked az a kényelmesebb, ha a tanár csak veled foglalkozik, vagy ha „el tudsz vegyülni” a csoportban, és csak akkor kell megszólalnod, hogyha tényleg biztos vagy.
"Magántanárok most nem tudom milyen árban mennek"
Ha még ennyit se derítettél ki, a nyelvtanfolyamnak viszont már voltál próbaóráján is, akkor válaszd azt és kész, az a lényeg, hogy csináld, nem az, hogy még hetekig halaszd, míg végre belevágsz. Csinálj végig legalább egy tanfolyamot, aztán majd közben meglátod, hogy mennyi idő megy el vele a készülésekkel együtt, belefér-e mellé még egy magántanár is, vagy inkább majd a tanfolyam után menj-e magántanárhoz.
A tanfolyam mindenképpen olcsóbb, csak nem biztos, hogy hatékony. Ez szerintem akkor működhet, ha nagyjából homogén a csoport.
Újrakezdőnél még lehetséges.
A férjem középfokú nyelvvizsga felkészítő csoportba ment. Alig tudták összevadászni a csoportot, és nagyon eltérő volt a szint. Egy épkézláb mondatot nem tudtak kinyögni a csoporttársai, igencsak messze voltak a középfoktól. De egy kis vidéki nyelviskolába ha jelentkezik összesen 5 diák, nem fognak nekik 5 féle csoportot indítani.
Én kezdő németre jártam, és 2 évig ment végig a csoport, a végén már a középfokúra készültünk, de velük végigmentem, mert így jól működött a dolog, de ez nagyon ritka.
A magán nyelvtanár mindenképpen hatékonyabb, de az mélyen zsebbe nyúlós. Én most már önállóan tanulok, a neten nagyon sok ingyenes anyag van fent. Viszont ez sem mindenkinek megy, mert sok az elterelő tényező, van akinek kell a rendszeresség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!