Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magántanár vagy csoportos...

Magántanár vagy csoportos nyelvóra? Nehezen döntök...

Figyelt kérdés
Angol újra kezdő szinten vagyok, leginkább külföldi munka/utazás miatt szeretném újra használni a nyelvet, így ez a 2 téma érdekelne leginkább. Voltam tanfolyamon egy órán, lesz még egy próba órám, utána döntenem kell akarom-e folytatni...mindegyiknek vannak előnyei. Tanfolyami órára max 8 fő jöhet, de itt mivel újra kezdő szint alapabb témák vannak, most pl. testrészek voltak.véleményeket szeretnék kérni, hátha egyszerűbb lesz döntenem. Magántanároknak most hétvégén nézek utána, hétfőn gondoltam írni árajánlat miatt...

2022. dec. 17. 16:31
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Korábban hogyan tanultál nyelveket és melyiket miért szeretted vagy nem szeretted? Mindenkinek más jön be. Én pl. sose jártam magántanárhoz, de nem is hiányzott, szerettem a mások hibáiból is tanulni, úgyhogy én a tanfolyamot választanám.
2022. dec. 17. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A kettő együtt nem tud menni?

Egyébként attól függ, hogy neked az a kényelmesebb, ha a tanár csak veled foglalkozik, vagy ha „el tudsz vegyülni” a csoportban, és csak akkor kell megszólalnod, hogyha tényleg biztos vagy.

2022. dec. 17. 16:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Nyelvvizsga felkészülésnél jártam csoportba, de a szóbeli felkészüléshez kellett külön magánóra is. Aztán nem sikerült a szaknyelvi nyelvvizsga utána mentem külön tanárhoz még, igaz csak olyan 6-8 dupla órára talán. Ha elkezdem a tanfolyamot az heti 2 nap kb fél éven át, mellette nem tudom, hogyan férne bele még a magántanár is. A magántanárra tényleg csak amiatt gondoltam, hogy ott azokat a témákat vennénk kiemeltebben, amit én szeretnék, nem egy konkrét tanangyag mentén haladnánk. Magántanárok most nem tudom milyen árban mennek
2022. dec. 17. 16:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Jah az előző az német nyelv volt a nyelvvizsgám.
2022. dec. 17. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

"Magántanárok most nem tudom milyen árban mennek"

Ha még ennyit se derítettél ki, a nyelvtanfolyamnak viszont már voltál próbaóráján is, akkor válaszd azt és kész, az a lényeg, hogy csináld, nem az, hogy még hetekig halaszd, míg végre belevágsz. Csinálj végig legalább egy tanfolyamot, aztán majd közben meglátod, hogy mennyi idő megy el vele a készülésekkel együtt, belefér-e mellé még egy magántanár is, vagy inkább majd a tanfolyam után menj-e magántanárhoz.

2022. dec. 17. 17:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen az igaz, minnél előbb elakarom kezdeni aztán később még lehet más is mellé. A magántanároknak most kezdtem utánanézni csak.
2022. dec. 17. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A tanfolyam mindenképpen olcsóbb, csak nem biztos, hogy hatékony. Ez szerintem akkor működhet, ha nagyjából homogén a csoport.

Újrakezdőnél még lehetséges.

A férjem középfokú nyelvvizsga felkészítő csoportba ment. Alig tudták összevadászni a csoportot, és nagyon eltérő volt a szint. Egy épkézláb mondatot nem tudtak kinyögni a csoporttársai, igencsak messze voltak a középfoktól. De egy kis vidéki nyelviskolába ha jelentkezik összesen 5 diák, nem fognak nekik 5 féle csoportot indítani.

Én kezdő németre jártam, és 2 évig ment végig a csoport, a végén már a középfokúra készültünk, de velük végigmentem, mert így jól működött a dolog, de ez nagyon ritka.

A magán nyelvtanár mindenképpen hatékonyabb, de az mélyen zsebbe nyúlós. Én most már önállóan tanulok, a neten nagyon sok ingyenes anyag van fent. Viszont ez sem mindenkinek megy, mert sok az elterelő tényező, van akinek kell a rendszeresség.

2022. dec. 19. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!