Otthoni angol tanulásra kinek mi a legjobb módszere?
Raymond Murphy: English Grammar In Use
Ebből szuper módon el tudod sajátítani az összes nyelvtant, amire a középfokhoz szükséged van.
Szókincs fejlesztésére pedig olvass angol nyelvű újságot, olyat, ami érdekel. Az ismeretlen szavakat szótározd ki és látni fogod egy idő után, hogy amivel sokszor találkozol azokat már tudod!
Én azért vagyok az egyik legjobb angolos az osztályban mert a kedvenc számaim angolok. Ezeket lefordítom.
Ettől nem csak a szókincsem bővül hanem a kiejtésem is jobb lesz...Nézhetsz filmeket is magyar felirattal az nekem bevált. DE nagyon figyelj arra hogy a britek és az amcsik is máshogy ejtenek szavakat...Nehogy aztán rosszul tanuld meg! Az én angoltanárom falra mászik az amerikai kiejtéstől...
Utolsó válaszoló, "együttérzek" veled :)
Én inkább amerikai számokat hallgatok, ezért nekem a kiejtésre mindig oda kell figyelnem. Sajnos hajlamos vagyok úgy kiejteni a szavakat, ahogy az amerikaiaktól hallom. Erre nagyon ügyelj, ha szövegfordítással próbálkozol.
Én amúgy rengeteget fordítok, de olykor akaratlanul is, pld. ha egy angol nyelvű website-ot böngészek. Az az igazság, hogy én az angolt a zenével kötöttem össze. A nyelvtani részét pedig én az iskolában tanulom, rádaásul nyelvtagozatos vagyok. Az egyik ismerősömnek nehezen megy a nyelvtanulás, ezért őt én tanítom. Egy másik ismerősöm pedig külföldön él, vele pedig gyakorlok (interneten), mert sajnos nem tud olyan jól még angolul. Ha elakadsz, ne félj segítséget kérni másoktól, ezt tudom tanácsolni.
Számomra vannak szavak, amik nem ragadnak meg a fejemben. Ilyenkor hangfelvételben elmondom a szót és a jelentését, majd többször lejátszom, elismétlem.
Én ajánlom neked ezt: [link]
Hetente küldenek rövid leckéket, ami tartalmaz nyelvtant, audio részt: dalok feliratozva, esetleg feladat is hozzá. Tényleg könnyen lehet így tanulni. Iratkozz fel a leckékre, ingyen küldik. Én már több, mint egy éve kapom őket, és szeretem. A tanárom meg is kérdezte nemrég, hogy járok-e magántanárhoz, mert látja hogy jól megy. :)<-Nem járok.
Ha minden egyes nap raszansz fel orat-orat a gyakorlokonyvre (nyelvtan) de ugy hogy abban az idoben tenyleg odakoncantralsz!Es tuzd ki hogy naponta megtamulsz mondjuk 3 uj szot!
Ha a filmeket elobb angolul nezed angol felirattal, majd maikor mar kicsit erted vagy tobbszor megnezted akkor csak angolul felirat nelkul.
A telefonodat, szamitogepedet allitsd angolra.
A szamokat amiket szeretsz forditsd le vagy nezd meg itt lyriczz.com.
Ami erdekel abban a temaban szerezz be ujsagokat/rovid konyveket es azokat olvasgassad, ill. ha Mo.n nem talalsz ilyet akkor a neten keress angol nyelvu websiteokat!
Interneten keress levelezopartnert vagy csak kulfoldi diakokat, vagy Mo.n keress kulfoldi cserediakokat es veluk is csacsoghatsz ok meg majd orulnek hogy igyexel es egyben ok is tanulnak magyarul!
NE FELJ MEGSZOLALNI!!!!!!
Eleinte sok hiba lesz, es majd kedvesen kijavitanak, de azert hogy te tanulj!
Es egy ido utan azt veszed eszre hogy mennyit tudsz! :)
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!