Megéri angolból és németből is érettségizni?
A kötelező tárgyakat nem tudja kiváltani semmi, a matek+magyar+töri+nyelv+választható kombót fogják nézni. Esetedben lehet több változat is a két nyelv és a 6. tárgyad miatt, attól függően persze, hogy a kiszemelt szakon milyen tárgyak kellenek. Eddig a duplázás miatt volt olyan, hogy csak két érettségi tárgy számított a felvételinél, de ez nem tudom, hogyan alakul most a változások miatt. (Ha valaki jobban képben van az új pontszámítással, akkor ezzel kapcsolatban segítsen.)
Azért önmagában nem jár semmi plusz pont, hogy 6 érettségid lesz.
Én angolból és németből is érettségiztem, mert így volt meg az 5 tárgyam. Mindkettő előrehozott volt, úgyhogy nekem nagyon megérte olyan szempontból is, hogy 12.-ben mindkettőt leadhattam (így 10 órával csökkent az óraszámom 12.-ben, mert előtte mindegyik tantárgyból faktos voltam). Számomra megérte így csinálni, de ha neked ezeken kívül is van 4 érettségi tárgyad, akkor nem biztos, hogy olyan sok értelme van.
(Kettes vagyok.)
Pont nyáron végeztem pszichón, úgyhogy ezzel kapcsolatban is van infóm. Igen, elég fontos az angol, a legtöbb szakirodalom angolul van, és jelenleg az MA diploma feltétele az angol nyelvvizsga (+egy második is). De nem kötelező érettségizni belőle. Ha a nyelvtudásod megvan, esetleg még a nyelvvizsgád is, az bőven elég. A felvételinél egyedül az számít, hogy sok pontod legyen. Ha a némettel lesz sok, akkor érettségizz abból, és kész. Angolul meg majd tanulgatsz szabadidődben vagy az egyetem alatt.
Mi lenne a 6. (vagy 5., amit még nem említettél) tárgyad? Csak németből emeltezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!