Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit lehet csinálni, ha nem...

Mit lehet csinálni, ha nem értem a gyors, folyékony idegen nyelvű szöveget?

Figyelt kérdés
Hiába ismerem a szavakat, egyszerűen úgy érzem, hogy nincs elég idő arra, hogy lefordítsam magamban. Nagyon idegesítő.
2022. dec. 7. 10:43
1 2
 1/11 Metionin ***** válasza:
100%
Gyakorolni kell és az agyad egyre gyorsabban fogja feldolgozni az infót. Én is így voltam az angollal, elkezdtem rajzfilmeket nézni először felirattal, utána anélkül és most már simán megy nélküle. Illetve a zenék segítettek sokat, azokat is először úgy hallgattam, hogy nézem hozzá a szöveget, utána már nélküle. Anno kb. a Rammstein miatt lett meg németből a nyelvvizsgám :D
2022. dec. 7. 11:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Tehát ha sokat hallgatom az ilyen szövegeket, akkor hozzászokok, és már nem fog zavarni a gyors beszéd?
2022. dec. 7. 11:18
 3/11 Metionin ***** válasza:
100%
Igen. Akkor már az agyad azonnal felismeri a szószerkezeteket és nem kell neki annyi idő amíg fordít. Sőt, ha kialakul az idegen nyelven való gondolkodás, nem is fog fordítani, hanem egyből megérted és az is sokkal kevesebb idő lesz. Rásegíthetsz azzal is, hogy amikor gondolkodsz valamin, próbáld az idegen nyelven tenni.
2022. dec. 7. 11:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a segítséget.
2022. dec. 7. 11:26
 5/11 anonim ***** válasza:
88%
HA magadban LEFORDÍTOD a szöveget, akkor SOHA nem fogsz tudni beszélni, vagy hallott szöveget megérteni! A szavakat úgy kell érteni, hogy amikor hallod, a fogalom van az eszedben, érted fordítás nélkül!
2022. dec. 7. 11:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Ez kicsit hihetetlenül, hogy fordítás nélkül értsek meg egy idegen nyelvű szöveget. Természetesnek tartom, hogy magamban lefordítom.
2022. dec. 7. 11:48
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
#6, persze, mert még nem vagy olyan szinten.
2022. dec. 7. 12:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#5össel egyetértek. Gyakorolj sokat, olvass angolul, nézz angol sorozatokat. És egy idő után el fogsz jutni arra a szintre, hogy nem kell fejben leforditanod a szavakat, hanem egybol megerted oket, es tudsz az adott idegen nyelven gondolkozni és pl fenntartani egy konverzaciot ahelyett hogy mindig atforditsd magyarra.

Olyan mint a vezetés pl. Ott is először gondolkozol hogy melyik pedált kell nyomni, hogyan kell váltani, és egy idő után eljutsz arra hogy automatikusan történik ez úgy hogy nem kell rajta gondolkoznod.

2022. dec. 7. 12:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Rendben, megfogadom a tanácsot, akkor sokat fogok foglalkozni az angollal, és azon leszek, hogy ne fordítsak fejben.
2022. dec. 7. 13:41
 10/11 NTBS ***** válasza:
55%
Gyakorold a szövegértést.
2022. dec. 7. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!