Nyelviskola melyik ?
Figyelt kérdés
Ismertek olyat ahol Amerikai angolt tanítanak ? (nekem az a szimpatikusabb rendhagyó szavaikban és kiejtéseikben is. A csoportos azerintem jobb, de ott a mentortól lehet kérdezni is mi miért van ?2022. nov. 28. 08:39
2/7 A kérdező kommentje:
10:46
Köszi. Nálunk általánosban mind kettő ment mert a tanár mondta a szópárokat pl Truck-Lorry Elevator-lift , taxi-cub…
2022. nov. 28. 10:52
3/7 anonim válasza:
Egyébként amerikai angolra előbb rááll az ember kiejtése mint a britre, az a pár szó meg esetleg egy két nyelvtani különbség nem fog akkora gondot okozni szerintem hogy ne tudd elsajátítani magadtól, ha egyébként brit angolt tanulsz az iskolában.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, pont ez az az a hang ae kapcsolat ami a kiejtésem, meg sokat segít a Disney+ bár eddig magyar hang angol felirattal néztem, (ott szerencsére a US angol van) olvastam a feliratot de ez elég passzív volt így. Most rávettem magam az angol-angol szerintem ez még hatásosabb lesz, szerinted?
2022. nov. 28. 11:25
5/7 anonim válasza:
Ha magyar hangot nézel angol felirattal az nem fog segíteni semmit. Próbálj meg amerikai filmeket nézni lehetőleg angol és ne magyar felirattal, valamint a zeneszámok is sokat segítenek, keresd meg szövegüket angolul és olvasd miközben hallgatod és akkor rögződni fog az amerikai kiejtése a szavaknak.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
Ez a zenés is szuper ötlet. :)
A könyvolvasásról mit gondolsz ?
2022. nov. 28. 21:58
7/7 anonim válasza:
6-os a könyvolvasás szuper dolog szókincsbővítés céljából de ha a kiejtés a lényeges akkor mindenképp hallott szöveg, meg az alapján rögzülnek legjobban a szavak is, legalábbis nálam így szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!