Kevésbé szívatós vizsgahelyek, de hol?
Relatíve erős angol középfokkal szeretnék a jövő év nyarán, legkésőbb telén egy általános felsőfokot is.
Euro, London stúdió, ahol volt tapasztalatom. Ezeknél van kevésbé szívatós?
Tudtommal mindenhol korrektek. Persze elvárják a szintnek megfelelő nyelvi rutint és jártasságot, de hát azt hivatottak a vizsgával igazolni, így ez természetes.
Egyedül a Rigó utcáról hallottam, hogy nem a nemzetközi szinvonalú rendszer. Egyedülálló módon fordítás is van, amivel csak kipótolni próbálják az egyéb hiányosságokat. Hogy tartsanak valamilyen elvárt nehézségi szintet, úgy javítják a statisztikát, hogy szivatnak. (A bukások alacsony száma azt is mutatná, hogy túl könnyű.) A nyelvi készségek szigorú mérése helyett szivatnak.
Nem tudom, most is igaz-e, ezt még régen mindenki mondta róluk, de másról még hasonló mendemondák se terjednek. Van egy nemzetközileg elvárandó készségenkéni szint, (szövegértés, beszédkészség, nyelvhelyesség, szókincs stb) ezeket be is kell tartaniuk.
Ezzel a válasszal nem leszek népszerű, de....
Szerintem vizsgáld egy kicsit felül a valóságérzékelésedet.
Te minimum két-három év intenzív nyelvhasználatát akarod huszárvágással letudni, és szűken egy év alatt szintet akarsz ugrani, de eleve azzal áll neki a kérdésnek, hogy a nyelvvizsga központok azok, akik "szívatnak".
Fura vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!