Kinek melyik program, oldal vált be az önálló nyelvtanulásra? Van egyáltalán ezeknek értelme, vagy felesleges pénz kidobás?
Szerintem a nyelviskola az igazán pénzkidobásos és értelmetlen!
Oda-visszaút időveszteség, tanár körmöl a táblára a diákok másolnak ez is rengeteg időpazarlás, a maradék időben egymás makogását kell hallgatni és megvárni, aztán van egy kis magnóhallgatás valami olyan sztoriról, aminek az életben nem veszed hasznát, meg felad egy csomó házit, hogy oldd meg otthon egyedül (következő óra eleje az ellenőrzésekkel megy el).
Szerintem ennél többre mész, ha otthon fordítasz, szótározol, másolsz egyedül, csevegsz külföldiekkel és hallgatod a BBC-t, tehát ha nem tanulod, hanem inkább HASZNÁLOD a nyelvet!
Busuu szerintem is jó, nekem jobban bevált, mint a Duolingo.
Szerintem lehetséges az önálló nyelvtanulás is, ha az ember összeválogatja a forrásokat (weboldalak, könyvek, appok), illetve szorgalom, kitartás, önállóság kell hozzá, ahogy észrevettem, nem mindenki képes erre, ha nincsen rákényszerítve arra, hogy folyamatosan órára járjon, házit kelljen írnia stb. De ha szeretsz nyelveket tanulni vagy van motivációd, akkor sikerülhet. Én eddig minden nyelvet vagy iskolában, vagy tanárral, vagy nyelviskolában tanultam, mert nyelvvizsga, érettségi is a célom volt velük, de most már ha csak hobbiból szeretnék valamit megtanulni, akkor nagyrészt magamtól tervezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!