Akik kínaiul tanulnak, nektek mennyi idő alatt sikerült addig eljutni hogy tudjatok beszélgetni és újságot olvasni?
Őőőő, megkérdeztem, hogy miért? Tetszik a nyelv és a kultúra? Milyen kanait szeretnél tanulni? Mandarint vagy kantonézt? Hány éves és milyen nemű vagy?
első
Nekem is nagyon tetszi kahogy a kínaiak beszélnek, szerintem olyan aranyos : D (van egy kínai barátnőm, szülei csak kínaiul tudnak, ő tud magyarul is és kínaiul is és olyan cukin beszél : DD)
Amúgy van néhány ismerősöm akik kínait tanulnak/tanultak, az egyik 2 év után abbahagyta, akkor már tudott alapfokon beszélni. Írni.. hát azt nyögvenyelősen, mondjuk ő eléggé keveset tanult, utálta magolni a jeleket, főleg azért is hagyta abba. A másik már 6. éve tanul kínaiul, és ő már egész jól beszél és ír is. :) mondjuk ő viszont naponta 1-2 órát is gyakorol szóval... hozzáállás kérdése szerintem :)
Én mellesleg a japánnal küzdök, ami csak annyiban hasonlít a kínaira, hogy a kanjik ugyanazok :) Én fél éve tanulom azt intenzíven, magamtól, most jelenleg olyan 15 kanjit tudok fejből, de én inkább a beszédre megyek rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!