Tanuljak franciát? Megéri?
Középiskolában egy angol kéttanyelvű képzésre járok, második idegen nyelvként olasz. Heti 18 óra angol. Most adódott egy olyan lehetőség,hogy heti 2 tanórában lehetne tanulni franciát is (ofc fizetős). Szerintetek megérné? Öt évig tanulni, talán szerezni vmilyen szintű nyelvvizsgát is belőle, aztán ennyi. Nem nagyon hiszem,hogy hasznát tudnám venni. De ki tudja. A szüleim akkor egyeznek bele és fizetik, ha végigcsinálom. Az a kérdésem,hogy ezen körülmények között jelentkezzek,vagy inkább fókuszáljak az angolra és majd az olaszra?
MIÉRT?
Szerintem megéri, az egyetlen kérdés, hogy bírod-e.
Nyelvet tanulni gyerekként érdemes, felnőttként szerintem nem lehet eljutni a teljesen magabiztos tudásig pl. munka mellett.
A francia nyelv valamennyivel szélesebb körben is használható, mint az olasz, több európai országban, de Kanadában és jópár afrikai országban hivatalos nyelv. Nézd meg ezt a térképet: [link]
Szóval szerintem hajrá! Felnőttként visszanézve a suliban tanultak közül a nyelveknek volt a legtöbb értelme - én legalábbis így gondolom.
Most NYEK-es vagy? 9.-es gondolom.
Szerintem megéri, ha én a helyedben lennék, mindenképpen felvenném, mondjuk én megszállottja vagyok a nyelveknek.:D az viszont igaz, hogy valószínűleg tényleg máskor nem lesz annyi időd meg lehetőséged rá, mint most. Én 4.nyelvként kezdtem nyáron franciát tanulni, A1 szintre eljutottam, de most egyetem miatt abba kell hagynom, szüneteltetnem kell, mert egyszerűen nincs rá időm és kapacitásom. (más nyelvet is tanulok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!