Melyik nyelvtanfolyam típust választanád a kettő közül az én helyzetem alapján? 20/L
1: egy hónapos kurzus, pontozás alapján a legjobb a városban, drágább, 10-12 tag az órán, mindent megtanít: írni, hallgatni, beszélni, nyelvtant, és szókincset. Napi 3 óra hossza és heti 4 alkalom.
2: viszont a második: csak beszélni tanít, ami jelentősen olcsóbb és szintén 1 hónapos, ismét egyik legjobb iskola a városban, 8 tag az órán, viszont napi 2óra hossza és heti 2 alkalom (ha jól értettem).
Célom: folyékonyan beszélni. Nem tartom a legfontosabbnak, hogy nyelvtanilag mindig helyesen beszéljek, mert arra idővel rá fogok érezni (tapasztalat). Viszont xy idő után szükségem lenne egy bizonyítékra/vizsgára hogy pl B1es szinten vagyok.
-Folyékonyan egy hónap alatt nem fogsz beszélni. Hacsak akkor nem, ha már van a fejedben egy megfelelő tudás, de nem volt lehetőséged aktiválni. (Ez akkor szokott előfordulni, ha az ember sokat olvas, filmezik az adott nyelven, de nincs lehetősége használni.)
-Ha bizonyíték kell, hogy megvan a szinted, menj el egy nyelvvizsgára. Bár nem tudom, most milyen a szinted.
-Minél kevesebb fő van egy nyelvtanfolyamon annál jobb, mert több idő van egy emberre.
Én a másodikat választanám ha a kettő közül lehetne csak választani.
Ha jól számolom, a második csupán 16 óra összesen. Ez semmire sem elég. Folyékonyan beszélni 16 óra alatt? Ugyanmár…
Na nem mintha az első a maga alig 50 órájával el tudna juttatni ilyen szintre, pláne nem "mindent" megtanítani.
Még egy B1 szinthez is többszáz óra tanulás kell.
Bár nem írtad, milyen szinten vagy jelenleg.
Utolsó: írta hogy még csak a2-re akar menni.
Kérdező: én folyékonyan beszélek 2 nyelven, de több száz belefektetett óra van ebben. És nem csak az iskolai/nyelvtanfolyamos konkrét tanulásos órákra gondolok, hanem még mellette filmezésre, olvasásra és a külföldiekkel való kommunikációra. Ahogy látom mind a kettőnél nagy a létszám, így elég kevés idő jut egy emberre.
Ha még csak kezdő szinten vagy, fontos lenne, hogy ne csak a beszédet tanuld, hanem mellette az alapokat is jól megtanuld. Maga a tanfolyam egy segítség, ahol megértheted a dolgokat, de nem kimondottan az fogja segíteni a fejlődésed, hanem amit te még beleteszel.
Éppenséggel angolul írni, szókincset fejleszteni otthon is meg tudsz tanulni, egyedül a beszéd az amihez kellhet leginkább segítség. Én személy szerint a másodikat választanám emiatt.
A nyelvtani részt úgyis megtanulod mellé, mert elkerülhetetlen az angol beszéd oktatásához.
Igen, német. Angolt úgy tanultam meg, hogy angolul beszélő barátaim voltak és eleinte csak google fordítóztam nekik XD
Még gondolkodom. Akkor talán úgy lenne a legjobb, ha beszélő kurzusra mennék, de olyat kellene keresnem, ahol heti legalább 4x van óra.
Italkin is gondolkodom, ahol fizetnék osztrák tanárnak. Vagy azt majd utolsó opcióként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!