Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kijavítanátok ezeket az angol...

Kijavítanátok ezeket az angol mondatokat?

Figyelt kérdés

I think she's quite introvert. Despite the fact she isn't sociable, she has lots of friends. She gets on well with the people. She has two older brother, all of them studying the same university. Besides a two brother, She has a step-sister.

Nem tudom helyesek-e ezek a mondatok. Kijavítanátok?

2010. szept. 25. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia:)

two older brothers, többesszámban. At the same university (szerintem:D) besides the two brothers. Csak a többesszámokra kell figyelned, különben ügyike:D

2010. szept. 25. 17:14
 2/7 anonim válasza:
Szerintem "she gets on well with people. (nem kell a the)
2010. szept. 25. 17:29
 3/7 anonim ***** válasza:

despite the fact that ...

gets on well with people

two elder brothers, nem older

nem all of them, kettő nem lehet all, csak both

"all of them studying" ilyen igeidő nincs: vagy are studying vagy study

at the same ...

besides the two brothers Az "a" gyet jelent, nem kettőt.

she kis betű, hiszen mondat belsejében van.

2010. szept. 25. 22:37
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem az, hogy "she has two elder brothers, both of them studying at the same university" helyes, csak mast jelent, mintha benne lenne az are
2010. szept. 25. 23:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Older-elder kérdés:) Régebben tényleg az eldert használták, ha testvérekről volt szó, de manapság nagyon-nagyon kevesen használják, főleg a fiatalabbak körében. Az elder kapott egy plusz jelentést, nem csak a kort fejezik ki vele, hanem a "tapasztaltságot" vagy "bölcsességet". Nekem úgy magyarázták el, hogy az öreg, tiszteletreméltó embereket mondják "elder"-nek.

Szerintem itt az older brothers a helyesebb:)

2010. szept. 26. 16:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolso: a lenyeg szerintem az, hogy az angoltanarja elfogadja a megoldast, ehhez pedig az elder brother kell szerintem:)
2010. szept. 26. 17:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget:) Igen, a lényeg, h fogalmazást kell írnunk, s helyes legyen nyelvtanilag:) köszi mégegyszer
2010. szept. 26. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!