Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Anglisztika mellé milyen okj?

Anglisztika mellé milyen okj?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most fogom elkezdeni az Anglisztika szakot az egyetemen, és érdeklődnék hogy milyen okj-t ajánlanátok hozzá? Turizmusból már van 1 okj-m. Valami informatikával kapcsolatos vagy ügyintézéssel kapcsolatos érdekelne, esetleg ingatlanközvetítői. Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. szept. 2. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Ezt csak én nem értem? Most kezded az egyetemet, de tudod, hogy a diplomád semmire sem lesz jó, ezért akarsz mellé valami egészen más szakterületen egy okj-s papírt. De akkor miért mész egyáltalán egyetemre? Az említett okj-khez nincs semmi szükség anglisztikára, legfeljebb nyelvtudásra, de annak megszerzése meg nem anglisztika szakon történik.
2022. szept. 3. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
1, azért megy egyetemre, mert ma magyarországon csak a diplomával kidekorált gyerekek számítanak embernek... meg mert gondolom kérdező szereti butaságokkal tölteni az idejét ahelyett hogy felnőne, tanulna, dolgozna, élné az életét
2022. szept. 3. 16:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves kérdező! Szó sincs róla,nem véltelenül választottam ezt a szakot.

Az okj-t vagy mint már később kiderült felsőoktatási szakképzést azért választanám,mivel szeretnék több lábon állni,illetve mert érdekel.

2022. szept. 4. 08:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3: Bocs, Kérdező, de az a megfogalmazás, hogy "milyen okj-t ajánlanátok HOZZÁ", azt sugallja, legalábbis nekem, hogy az anglisztikával és az okj-vel nem külön-külön, hanem együtt akarsz valamit kezdeni – az viszont nem nevezhető több lábon állásnak, hiszen annak az lenne pont az értelme, hogy egymástól független tevékenységek legyenek.

Ha több lábon akarsz állni, akkor az okj-választás szempontjából teljesen mindegy, hogy amúgy anglisztikát tanulsz, teljesen feleslegesen hozod fel a kérdésedben, mert nem hiszem, hogy lenne olyan okj, amihez anglisztika kéne vagy amiben az anglisztikának nagy hasznát vennéd, így a választásod tekintetében irreleváns tény, hogy anglisztikát tanulsz.

2022. szept. 4. 09:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Megértem,igazad van kicsit bénán fogalmaztam,de magának a nyelvismeretnek lehetne az okj-hez köze, tehát úgy értettem hogy valami aminél nagy hasznát vehetem az angoltudásomnak.
2022. szept. 4. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!