Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolból C2 felé hogy lehet...

Angolból C2 felé hogy lehet haladni?

Figyelt kérdés

Főként a szókincs érdekelne, olvasok angol nyelvű irodalmat de mindig előfordul olyan szó amit nem ismerek és jó lenne valahogy megtanulni.

Nyilván van, hogy kiderül a kontextusból de néha nem. Viszont nem állhatok meg szótárazni mindig.

Vannak olyan C2-es szókincslisták amiket pl Anki-ban vagy Memrise-ban lehet használni?

Főként anglisztika szakosak véleménye érdekelne, bár magam nem vagyok bölcsész.

2022. aug. 21. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Nem vagyok anglisztika szakos (ugorhatsz is :D ), de szerintem a tanulás szó mögötti erőfeszítést ha nem teszed bele, akkor nem is mész semmire. Miért nem állhatsz neki szótárazni mindig? Ez az az erőfeszítés, amivel előre megy a szekér.
2022. aug. 21. 16:23
 2/7 anonim ***** válasza:
2022. aug. 21. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az anglisztikás diploma C1 szintű nyelvtudást bizonyít. Ezzel nem azt mondom, hogy ne lennének sokan ennél magasabb szinte , csak hogy nem elvárás a szakon a C2 nyelvtudás elérése, és nem is ad ehhez pluszt az egyetem igazából. Akik nagyon jó angolosok, azok úgy lettek azok, hogy a mindennapjaikban önszorgalomból sokat használják az angolt, változatos forrásokból olvasnak, hallgatnak, és ők maguk is aktívan használják a nyelvet. Ez az internetnek köszönhetően ma pofonegyszerű. Ha sokat kell szótáraznod (amivel semmi gond nincs, így fejlődsz), akkor megkockáztatom, hogy a C1 is messze van még, szóval csak türelem és kitartás. Vannak tematikus szókincsgyűjtemények, azokból sokat tanulhatsz, illetve idiómákkal, kollokációkkal foglalkozó könyvek. Sokat kell kitenni magadat a nyelvnek, és tudatosan tanulni is, hogy magas szintre kerülj. A kontextus nélküli szókártyapörgetésnek nincs sok értelme.
2022. aug. 21. 16:53
 4/7 A kérdező kommentje:

Nincs messze a C1, sőt, már a C2-es teszteken is át szoktam menni.

De irodalmi szövegekben mindig előjön egy-egy olyan szó vagy kifejezés ami ismeretlen.

Én meg nagyon erős C2-es nyelvtudást akarok magamnak, hogy regényeket stb tudjak gond nélkül olvasni.

Már vagy 5 éve angolul nézek minden filmet és sorozatot és 3 éve élek külföldön, de az írott nyelv a versekben, könyvekben persze azért mégis mélyebb mint a mindennapos beszéd, filmek stb.

2022. aug. 21. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne sima szótárat, hanem akár online szinonima szótárat használj, így még több szóval megismerkedsz.
2022. aug. 21. 17:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A C1-C2 nem azt jelenti, hogy minden létező szót ismerned kell. Ha szótárazol közben, egynyelvűt használj (vagy beírod gugliba, hogy XY meaning, én ezt szoktam).

Nehogy azt hidd, hogy az anglisztikások mind elolvassák az összes kötelező olvasmányt angolul. Sokan úgy bliccelik el, mint középiskolában, rövidítettet olvasmányt olvasnak, vagy a magyar fordítást...

Regény és regény között is hatalmas különbségek vannak amúgy, nem mindegy hogy valami mai nyelvezetűt olvasol, vagy 18. századiakat.

2022. aug. 21. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:

“Nagyon eros” C2 nincsen.

Meg egy anyanyelvu sem ert meg mindent egy irodalmi/szakmai szovegben.

Ahogy, te sem az anyanyelveden.

Ha C2 fele akarsz halladni, akkor mindent csak angolul. Nem csak megertest, hanem beszedet is.

2022. aug. 23. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!