Érdekelne hogy milyen nyelvet vegyek fel egyetemen. Muszàly felvennem egy minort viszont nemtudom még milyet,valami olyasmit szeretnék ami esetleg később nagyon keresett lesz, szemezgetek az orosszal, illetve a japánnal meg a kínaival,ti mit gondoltok?
Azt válaszd, amelyik (a kultúrával, törivel, nyelvészettel stb. együtt) a legjobban érdekel.
2022. aug. 19. 16:48
4/18 anonim válasza:
esetleg nem lenne irreleváns, hogy milyen irány a főszakod, meg hogy ezekből melyik érdekel...
2022. aug. 19. 16:50
5/18 anonim válasza:
A japánt és a kínait biztos nem tanulod meg 3 év alatt értékelhető szinten.
2022. aug. 19. 16:52
6/18 anonim válasza:
Ilyen helyesírással én a "magyar" minort ajánlom!
2022. aug. 19. 17:39
7/18 anonim válasza:
A minor nem nyelviskola, azt válaszd, amelyiknek a kultúrája, történelme, irodalma is érdekel, mert a nyelvet csak azért fogják megtanítani (egy bizonyos szintig), hogy eredetiben tudj ezekkel foglalkozni.
Ja és leginkább a saját erődből kell majd megtanulnod, nem lesz sok ismétlés, korrepetálás stb. Én oroszra jártam, az elején kerek-perec meg lett mondva, hogy aki rendesen tanul, az a nulláról gyengébb B2-es kommunikációs szintre fog eljutni az egyetem által kínált órákkal. Hogy a második évtől hogyan fogja orosz klasszikusok műveit olvasni eredetiben gyenge középfokú nyelvtudással, az meg mindenki egyéni szocproblémája.
2022. aug. 19. 17:42
8/18 anonim válasza:
Ahogy előttem is mondták: az egyetemen a minor nem nyelviskola. Rögtön belecsapnak a közepébe: irodalomtörténet, nyelvészet, stb. Elédraknak mondjuk egy orosz nyelvű verset vagy novellát már az első félévben, s szótárazhatsz naphosszat. Úgyhogy ha nem akarsz kínlódni, olyan nyelvi minort vegyél fel, amelyet már most középfokon beszélsz.
2022. aug. 19. 17:51
9/18 anonim válasza:
milyen nyelveken beszélsz már?
2022. aug. 19. 19:15
10/18 anonim válasza:
Thai az nemcsak érdekes de marha nehéz is, csak ajánlani tudom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!