Eszperantó nyelvet 0-ról középfokú nyelvvizsgáig megtanulni mennyi idő és mennyire nehéz?
Az eszperantó nyelvvizsga után is ugyanúgy járnak a pluszpontok a felvételinél, mint a nemzeti nyelvek esetében! Középfokért 28 pont, felsőfokért 40 pont.
A diploma kiadásához a jelenlegi törvény alapkövetelményként egy élő nyelvből tett középfokú vizsga meglétét írja elő. Ennek az eszperantó teljesen megfelel, így sok egyetemen fogadják az eszperantó nyelvvizsgát is. –– De vannak intémények, ahol a sznob vagy tudáshiányos helyi vezetők döntése miatt olyan helyi szabályokat írnak elő (mint pl. az EU- vagy ENSZ tagállamok hivatalos nyelvei), aminek az eszperantó a lényegénél fogva nem felel meg - ezért ezekben az intézményekben nem számítják be az eszperantót.
Az eszperantó ugyanolyan élő nyelv, mint a nemzeti nyelvek, de a logikai alapokra felépülő egyszerű nyelvtana és a logikus szóképzési rendszere miatt SOKKAL gyorsabban lehet megtanulni. Teljesen nulláról indulva a középfokú szint eléréséhez ÁTLAGOSAN 200 tanulási óra szükséges. (Természetesen van aki ennél gyorsabban és van aki lassabban halad.) Napi 1 óra tanulási idővel számolva, ez kb. féléves tanulást jelent, normál terhelés mellett.
A logikus nyelvtan miatt az eszperantónál a nemzeti nyelvektől eltérően nem a nyelvtan megértése jelenti a fő problémát, hanem a begyakorlás. Ezért van az, hogy a tanulásához a leghatékonyabb út vagy az élő tanfolyam (akár internetes tanteremben), vagy egy intelligens gépi gyakorlóprogram, gépi tanárnő használata.
Magáról a nyelvről, az oktatási eszközökről és tanfolyamokról bőséges információ található a központi web-oldalukon: [link]
Két hétnél tartok, de már sok mindent tudok. Igen, sok helyen elfogadják. ÉLŐ nyelv!
Ami nem fogadja el az például az NKE.
3-6 hónap alatt, ha mindennap foglalkozol vele meglesz a B2.
Én a pluszpont miatt csinálok, de mire meglesz a diploma 100%, hogy meglesz angolból is a B2 nekem, mert most tartok B1-nél.
5: lécci, írjál már ide eszperantóul valamit! Hogy néz ki ez a nyelv, hogy fél év alatt lehet B2-t csinálni?!
És hogyhogy élő nyelv, hol beszélik ezt ?!
6, mint írtam csak két hete tanulom, tehát túl bonyolult dolgokat, még nem tudok.
Példa: Saluton! Mi estas komencxanto. La vetero estas tre varma hodiaux.
Kieg.: A ,,cx" ,,ux" a "vagànyhangzóknak" felelnek meg, mert sajnos a telefonomon ilyen betűk nincsenek.
Ha érdekelnek további eszperantó szövegek, akkor keress rá Google-ban, fogsz találni bőven.
Az pedig, hogy élő nyelv nem azt jelenti, hogy ezt egy adott országban beszélik, hanem azt, hogy élő nyelvvé nyilvánította az MTA. A világon nem sok ember beszéli mondjuk ezt a nyelvet. A legutóbbi cikkben, amit olvastam összesen 1,5 millió embert írtak. Ez nem tudom mondjuk mennyire fedi a valóságot.
Az eszperantó egy mesterséges nyelv, amit még annak idején egy nyelvész alkotott meg. A nyelvtanja egyszerű, a szavak között nincsenek rendhagyóak. Például minden főnév O betűre végződik.: Hejmo, laboro, hundo, Marko, Adamo, Londono, Parizo, stb.
A jelen idő jele az "-as": laboras, iras
Ezért is ilyen könnyű, hogy el lehet jutni pár hónap alatt a B2-es szintig, ha valaki tényleg tanul, és szán rá időt.
7: kösz! Hát fú, ez szerintem rosszabb, mint az angol! :D
Nekem nem tűnik könnyűnek és csodálom, ha valaki fél évet öl abba, amit nem is beszélnek szinte sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!