Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jognál milyen nyelvek hasznosak?

Jognál milyen nyelvek hasznosak?

Figyelt kérdés

Most fogom elkezdeni a jogot, ezért kérdezem, hogy a későbbi munka szempontjából milyen nyelvet érdemes elkezdenem.

Angolul tudok, van egy C1-es nyelvvizsgám.

2022. júl. 22. 19:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából ugyanazok, mint bármilyen más területen, bár ez attól is függ, jogászként mivel fogsz majd foglalkozni. Ügyészként vagy bíróként mindegy, csak ügyvédként lényeges.

Magyarországon sok német cég működik, ha olyan irodához kerülsz, ami az ő képviseletüket látja el, akkor hasznos lehet a német nyelvtudás. Kisebb merítés, de egyéb nagy világnyelvekkel (francia, spanyol stb.) is járhatsz jól, ha olyan helyre kerülsz. Szintén hasznos lehet, ha egy szomszédos állam nyelvét beszéled, különösen a határ mellett.

2022. júl. 22. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Angol C1-gyel elég jó befutó vagy. Német vagy francia, ha hagyományos európai nyelvben gondolkodsz. A német szerintem több helyre kellhet, de a franciát meg kevesebben beszélik, egyedibb lehetsz vele. Spanyol és kínai lenne a másik opció, de én álláshirdetések többségénél mindenhol csak az angolt szoktam látni elvárásnak.
2022. júl. 22. 19:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ez gondolom általános nyelvvizsga, érdemes a jogi szaknyelvet is elsajátítani.

én a franciát ajánlom, jó angolosként előbb megtanulod, és nagyot szakíthatsz, mert idehaza kevesen beszélnek magas szinten franciául.

2022. júl. 23. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:
amúgy a legtöbb jogász nagyon erős nyelvekben, olvastam, h. évek óta jól szerepelnek a nemzetközi, angol nyelvű szakmai versenyeken, amit az USA-ban tartanak.
2022. júl. 23. 11:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Nemzetközi, külföldi versenyekre egy maroknyi joghallgató jár csak a nagy többséghez képest.
2022. júl. 23. 11:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor lehet, hogy a francia lesz. És esetleg kimennék majd Erasumsra.
2022. júl. 23. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia,én 18 éve vagyok a pályán. Az angol alap. Én németül, oroszul, franciául beszélek mellette folyékonyan és most tanulok spanyolul.
2022. júl. 24. 14:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És azt meg szabad kérdeznem, hogy milyen szakterületen dolgozol pontosan?
2022. júl. 24. 14:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy multinál vagyok pénzügyi-és jogi igazgató. (7)
2022. júl. 24. 16:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Wow, gratulálok.
2022. júl. 24. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!