Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen végzettség szükséges...

Milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy otthon magánvállalkozóként angolt taníthassak?

Figyelt kérdés

2022. jún. 25. 20:00
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
59%
Jo értem szoval szerintetek nem fontos a papir akkor majd menj fogaszhoz, orvoshoz is akinek nincs papirja rola de allitolag ért hozzá hajra.. De lehet bekoltozni olyan hazba is amit amit egy diploma nelkuli mernok alakitott ki csak ne csodalkozz ha összedől majd. Soroljam még??
2022. jún. 26. 11:04
 22/36 anonim ***** válasza:
86%
21, én alapvetően egyetértek veled, de lássuk be hogy nyelvtanítás esetében kisebb is a kockázat. Az orvoslással és a mérnöki munkával ellentétben, abba senki nem fog konkrétan belehalni, ha elkövet egy nyelvtani hibát.
2022. jún. 26. 11:14
 23/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem is a nyelvtani hiba a legnagyobb gond.
2022. jún. 26. 12:11
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
Fontos a papír hogy miért? Hiába jelentkezel egy állásra pl programozo,jogász a papírt fogják kérni hiába irod hogy amugy te értesz hozzá meg hogy ismered a jogszabályokat vagy tudsz programozni.. Ha én tanárhoz mennék akkor nekem is főszempont hogy hivatalos papirja legyen rola ne csak annyi hogy amugy ő ért hozzá..de most komolyan ha van két ember az egyiknek diplomája van a másiknak semmi te kihez mennél szivesebben..?
2022. jún. 26. 12:48
 25/36 anonim ***** válasza:
60%
Ráadásul 5-6 ezer ft 1 ora egy tanárnál még szép hogy ahhoz megyek akinek diplomája és mindenfajta papirja van rola..de ti nyugodtan menjetek ahhoz akinek semmije sincs de amugy ő állitolag jol beszél..
2022. jún. 26. 12:53
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kell hozzá végzettség, de szerintem kellene…"

Senkit nem érdekel, hogy szerinted kell-e vagy sem. Nem kell, és pont.

"Egyrészt szerintem a nyelvtudás nem elég ahhoz, hogy az ember nyelvet tanítson"

Ja, végülis, ha valaki tud valamit azt biztos nem tudja átadni. 🤡

"Kell hozzá ismerned a különböző nyelvvizsgák követelményeit, az iskolai tananyagot, a elérhető anyagokat (nyelvkönyvek, szótárak stb.), saját anyagot is célszerű készíteni, fel kell tudnod építeni egy órát, el kell tudnod magyarázni a dolgokat, példákkal bemutatni, gyakoroltatni stb., ez mind tulajdonképpen szakmódszertan"

Minden nyelvvizsgán ugyanazok a követelmények, a szint számít, hogy alapfok, középfok vagy felsőfok. Ehhez nem kell diploma utána nézni. Ezt a f.szságot meg el kell felejteni, hogy ilyen meg olyan módszertan. Egyrészt anyanyelven beszélni sem tanár tanít meg, hanem a szüleid, gondolom nem minden szülő magyartanár, másrészt el lett pofázva, hogy egyetemen sem tanítják meg a tanárokat arra, hogy hogy kell tanítani, és ezt tanárok maguk mondják, hogy ez nagy baj a tanàri oktatással. Szóval semmivel nem lenne előrébb, ha tanárija lenne sem.

"én biztosan nem vállalnék végzettség és tapasztalat nélkül (pláne pénzért), és személyes véleményem szerint másnak sem kellene. "

A személyes véleményed szerencsére a kutyát nem érdekli, máskülönben nem lett volna már nagyon sok embernek nyelvvizsgája, akiket nem tanár végzettségű, viszont az adott nyelven jól beszélni tudó személy nem készített volna fel.

"Én megmondom őszintén, hogy el sem tudom képzelni, hogy valaki egy végzettség és tapasztalat nélküli embert választana magántanárként mikor van millió képzett tanár is."

Pedig képzeld el, van ilyen, másrészt meg semmivel nem készít fel jobban egy "képzett" tanár sem. Kár amúgy ilyen sz.rságokon elmélkedni, a kérdés az volt, hogy lehet-e vagy sem, és mivel a jogalkotónak kivételesen több esze volt, mint egyeseknek, ezért ő is úgy látta, hogy lehessen. Minden más csak mellébeszélés, és senki nem kérdezte a személyes véleményed.

Az meg hogy valszeg ezt a válaszomat is lepontozza majd néhány gyökér, akinek ennyi öröme van, nem az én bajom.

2022. jún. 26. 13:57
 27/36 anonim ***** válasza:
0%

"Jo értem szoval szerintetek nem fontos a papir akkor majd menj fogaszhoz, orvoshoz is akinek nincs papirja rola de allitolag ért hozzá hajra.. De lehet bekoltozni olyan hazba is amit amit egy diploma nelkuli mernok alakitott ki csak ne csodalkozz ha összedől majd. Soroljam még??"

Mekkora bohóc vagy. 🤡 Amikor az "érveid" nem állják meg a helyüket, jön a zsigeri pampogás, vergődés, és okádsz magadból valami baromság "érvet", ami totál nem állja meg a helyét itt. Az orvosi szalmát csak orvos végezheti, mivel tétje van, akár magán, akár állami szférában vagy. A nyelvtanulás egy olyan szolgáltatás, amin nem múlik élet, ezt olyan is végezheti piaci alapon, aki szimplán csak érti az adott nyelvet, és ezt a tudást pénzért meg tudja veled osztani. Programozónak sem kell végzettség elárulom neked. Csak érteni kell hozzá. Ez többet ér, mintha valakinek van róla egy retek papírja, mégse tud egy normális programnyelvet naprakész szinten használni. Ugyanez tanárnál is. Össze lehet kukázni egy tanári diplomát, attól még nem lesz relevánsabb a tudásod annál, aki esetleg évekig élt külföldön, és anyanyelvi szinten használja a nyelvet már, és utána tud nézni a nyelvvizsgakövetelményeknek, ennek megfelelően pedig megtanít arra, amire kell. Ezen rágódni kár.

2022. jún. 26. 14:03
 28/36 anonim ***** válasza:
56%

"Ráadásul 5-6 ezer ft 1 ora egy tanárnál még szép hogy ahhoz megyek akinek diplomája és mindenfajta papirja van rola.."

Az mondjuk attól függ, mert ha diplomás tanár valami régi módszerek szerint tanít, (magolás, stb...), akkor inkább kerülném.

Én kizárólag anyanyelvi tanárt választanék, vannak bőven élőben is, illetve Dunát lehet rekeszteni velük az iTalki-n.

2022. jún. 26. 14:09
 29/36 anonim ***** válasza:
84%
Gázt is olyannal szereltess aki YouTuberól önképezte magát 🤡
2022. jún. 26. 14:09
 30/36 anonim ***** válasza:
60%

"Gázt is olyannal szereltess aki YouTuberól önképezte magát 🤡"

Már megint nem relevàns érv, te nyomoronc. Elpofáztuk mi a különbség, és hogy ez miért nem igényel végzettséget, ahogy a programozás sem. Úgy látszik te is funkcionális analfabéta vagy, vergődj a saját sz.rodban, ha neked ez megfelel. 🤡

2022. jún. 26. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!