Az angol háziban van egy feladat amit nem tudok. Segítene
valaki?
Figyelt kérdés
Az angol házi mondat alkotás volt, fel voltak sorolva szavak, és azokból kellett egy mondatot összerakni. 6 ilyen volt. De egyet nem tudok. Segítene valaki?
A szavak: do / football / you/ team / support / Which
A mondatot le tudom fordítani, mert van elképzelésem róla hogy hogy nézhet ez ki. A mondat jelentése ha jól értelmezem az hogy : Melyik focicsapatnak szurkolsz.
Aki össze bírja rakni a mondatot az pls írjon :D
Előre is köszi :)
2010. szept. 19. 20:45
1/5 anonim válasza:
Which football team do you support?
2010. szept. 19. 20:50
2/5 tucski válasza:
ha megtanultad volna a kérdés alkotást.. kérdőszó+segédige+alany +ige+bővítmény..akkor egyszerűbb lenne :P
Which football team do you support?
2010. szept. 19. 21:00
3/5 anonim válasza:
A 21 órás kioktató válasza most nagyon nem jön be, mert ha ezekre a szavakra az általad adott sémát ráhúzta volna, akkor az jött volna ki neki, hogy which do you support football team. És valószínűleg pont azért tette fel a kérdést, mert érezte, hogy ez így nem jó.
2010. szept. 19. 21:16
4/5 A kérdező kommentje:
3. válaszoló kösz a megmentő válaszodat :)
Egyébként tényleg ez történt, ugyanazon "szabály szerint" csináltam a másik 5-öt is, csak ezzel valami nem volt 100-as...
Amúgy köszi mindenkinek a választ! :)
2010. szept. 19. 21:20
5/5 anonim válasza:
Akkor most kifejtem hosszabban is: alapjában valós ez a séma, de vannak olyan "kérdőszavak", amelyek nem egy szóból állnak, hanem kettőből vagy akár háromból is. Ilyen a how much, how many is, továbbá a what size-nak, what colour-nek és a which-nek sincs önmagában értelme, csak egy főnévvel együtt, ami lehet a mondat tárgya. What size shoes do you wear? (Pedig a tárgynak valóban általában az ige után van a helye.) És itt hívom fel a figyelmedet kérdés nélkül még arra is, hogy ha alanyra vagy annak számára kérdezünk, akkor nincs do vagy did segédige pl Which team played? How many players played?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!