Hogy tudnám fejleszteni az olvasott szövegértésemet?
De ellenőrzöd is a megoldott feladatokat? Tehát kitöltesz egy feladatlapot, majd leellenőrzöd a megoldókulcs alapján, és jók, ha otthon csinálod? Mert ha igen, akkor szerintem a legutóbbi bukásokat legalább részben okozhatta egy egyre fokozódó teljesítmény szorongás. A másik kérdésednél szerintem poénként írtad, de lehet, hogy tényleg pszichológus kéne a diszlexia kivizsgálás helyett. De előbb menj el a tanárhoz, aztán ha ő is azt látja, hogy az órákon egyébként biztos a tudásod, akkor lehet más irányban keresgélni.
Esetleg még annyit tudok tanácsolni (bár nem hiszem, hogy ez ezek után segít), hogy mindent olvass el minimum 2-3x, és különösen figyelj a trükkös, tagadó mondatos vagy ellentétes kifejezéseket használó megfogalmazásokra. Ilyeneken sok pontot lehet bukni, ha kicsit figyelmetlen az ember.
Nem pszichológus vizsgálja a diszlexiát.
Dinga.
Tudjuk, hogy nem pszichológus vizsgálja a diszlexiát, sehol nem állítottam ezt. A szorongás miatt írta a kérdező a pszichológust, nem a diszlexia miatt.
Kérdező, sok sikert akkor! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!