Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolul mit jelent az hogy...

Spanyolul mit jelent az hogy "Imevieron tékosz los csikosz átrász. Já. Já. I sziento. Eszperá!"?

Figyelt kérdés
Ebben a dalban kiabálja a bácsi a 4 perc 4 másodpercnél. https://www.youtube.com/watch?v=HQXo3WslMHo
2022. jún. 8. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Kínszenvedés volt meghallgatni ezt a Ricky Martin utánzatot. Nem tudom te melyik szövegről beszélsz, a 4 perc 4 másodpercnél ez megy:

Bulería, bulería, tan dentro del alma mía

Es la sangre de la tierra en que nací

Bulería, bulería, más te quiero cada día

De ti vivo enamorado desde que te vi

Nagyjából azt jelenti, hogy Buléria mélyen a lelkemben van annak a földnek a vére ahol megszülettem, Buléria mindennél jobban szeretlek, Érted élek amióta meglátallak..valami ilyesmi.

Imevieron tékosz los csikosz átrász. Já. Já. I sziento. Eszperá! ennek semmi értelme nincs.

2022. jún. 8. 11:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1: Te a Bulería című dalát hallgathattad meg, itt meg az Oye El Boom-ról volt szó. A linkelt dalban 4:04-nél valóban elhangzik egy sor, ami semmilyen dalszövegben vagy feliratos videóban nem szerepel.
2022. jún. 8. 12:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az eleje (y) le dieron tres, a többit nem értem. Itt kicsit jobban lehet érteni https://www.youtube.com/watch?v=YipWs5vALas Tegyük hozzá, hogy Spanyolországban mindenhol megvan a helyieknek a külön szókincse egy-egy dolog kifejezésére.
2022. jún. 8. 12:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
(3. kommentemhez - Vagy, amit a kérdező linkelt videót le lehet játszani lassítva. A link megnyitása után a videó jobb alsó sarkában van egy fogaskerék. Arra kell rákattintani. Utána arra, hogy lejátszási sebesség és ott a normált 0,5-re át lehet állítani. Így könnyebben lehet érteni, hogy az eleje y le dieron tres. Sajnos amit utána mond azt nem értem, valószínűleg olyan szó, amit nem ismerek.)
2022. jún. 8. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem: y le dieron tres golpecitos, sa-sa/cha-cha, y cito
2022. jún. 8. 13:23
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

5, Tényleg, golpecitos!!! Pedig ismerem a szót de mégsem hallottam ki a dalból. EL kéne mennem hallásvizsgálatra. :D Viszont most hogy írod, tényleg hallatszik, hogy golpecitost énekel.

Tehát kérdező, az a szöveg amit az 5. ír. Valami olyasmit jelent hogy valakibe hátulról gyengéden beleba,sztak háromszor (golpe az ütés, a golpecito az a gyengé ütés). A cito az 5. komment végén meg annyit jelent, hogy idézek.

Sajnos a normális fordítás nem megy, az egyetemen is szenvedtem ezeken a kurzusokon, béna is voltam és ideges is lettem tőle, de reméljük valaki le tudja normálisan fordítani.

2022. jún. 8. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Rákerestem és az énekes ezt írta a twitteren:

Ya se lo que dices!!! Es esto!! "Y le dieron 3 golpešitos sa, sa y šitos!!!" Realmente es una frase que cantaba mucho mi padre y que yo la rescaté para esta canción! Un abrazo (Ezt kimásoltam, sose láttam még spanyolban ilyen s betűt pedig spanyol szakos voltam. Az idézőjelet én tettem oda, hogy lehessen látni melyik rész van a dalból.)

Spanyol anyanyelvű kérdezett rá, úgyhogy nem csoda ha nem anyanyelvűként nehéz megérteni

2022. jún. 8. 13:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valószínűleg a végén a citos az csak visszhangként megismétli a golpecitos végét, és nincs különösebb jelentése, ahogy a "sa sa"-nak sincs. Lehet, olyan, mint az "egy, két, csa-csa-csa".
2022. jún. 8. 14:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
viszont én azt nézem, hogy annak, amit mi írunk köze nincs ahhoz, mint amit a kérdező kiírt. Én még csak nem is hallok olyat. Pedig létezik az, hogy los chicos meg atrás meg siento is. Szóval valahol kellett hallania.
2022. jún. 8. 14:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
9: Kérdező is ugyanerre a sorra gondolt, csak más, közismert szavakat hallott ki belőle.
2022. jún. 8. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!