Melyik fajta NÉMET nyelvvizsgát ajánljátok?
Lehetőségem van vizsgázni goethéből, rigó utcaiból és pannonosből.
Közép szinten szeretnék vizsgázni és nem tudom eldönteni h melyikből lenne érdemes. Melyik mi miatt előnyösebb, melyik könnyebb, nehezebb, melyiket ajánljátok? Saját véleményetek, tapasztalatotok van valamelyikről?
A választ előre is köszönöm!
ÜDV Mindenkinek!
szia!
A Goethe egy német székhelyű vizsga, a világon mindenhol (el)ismert, egynyelvű, tehát nem tartalmaz fordítási feladatot és nemzetközi bizonyítványt is ad. Egyetlen hátránya, hogy elég húzós az ára..
Az Origo az egyik legnehezebbnek, a Pannon pedig az egyik legkönnyebbnek mondott magyar székhelyű vizsga, nem ad nemzetközi bizonyítványt, mindkettő tartalmaz fordítási feladatot, de persze olcsóbbak valamivel az egynyelvű vizsgáktól..
Itthon a felvételinél, a diplomához és munkahelyeken is elfogadják mind3 vizsgarendszerben tett nyelvvizsgát, külföldön a Goethe verhetetlen, de a másikok is 'érnek valamit'.
Én a Goethe-t választanám.
Én csak barátnőm véleményét tudom írni. Osztrák férjétől tanult meg németül. Az origón kétszer meghúzták, ÖSD-n majdnem maximális ponttal ment át.
És amúgy tök jól beszél németül, mindenféle hivatalos ügyet is hebegés-habogás nélkül, magabiztosan intéz, tehát tud németül.
Én ezekből a típusokból nem vizsgáztam.
Most márciusban csináltam meg a középfokút. Telcre mentem, elsőre meglett. A szóbeli része szerintem a legkönnyebb mindegyiknél. Szimpatikus volt még az ÖSD írásbelije, de ismerőseim is mind Telcre mentek, ezért engem is rábeszéltek. Nem bántam meg.
TELC, Geothe, ÖSD mind külföldi székhelyűek, az utóbbi osztrák, előbbiek németek. Színvonalas vizsgák és adnak nemzetközi bizit is, ez nem lebecsülendő ha külföldön kapsz munkát vagy bármit.
Én Goethe-t tennék, az verhetetlen, az az elsőszámú német nyelvvizsga, az ÖSD se rossz, a TELC balhésabb, de nem vészes.
www.nyak.hu keresd meg a vizsgák mintafeladatait, és készülj fel arra, ami neked a legszimpibb! :)
A pannont semmiképp se mer azzal kb kiröhögnek ha külföldre akarsz menni. itthon nem számít de a goethe-nek nagyon örülnek bel- és külföldön is egyaránt.
Én origóra akartam menni, mert nagyon jó vagyok nyelvtanból fordítani is jól tudok viszont a magnó nem az erősségem. De hallottam h mennyire szivatós, a tesómat 2x meghúzták. Ezért ÖSd-re megyek. Az ÖSD és a Goethe nagyon hasonló, de talán a goethe picivel nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!