Sosem gyakoroltam ilyent és holnap szóbeli lesz. Elég ha elkezdem mondani a dolgaimat, amiket gondolok és ezt végig hallgatja a tanár? Ha jól tudom kapok egy papírt, amin rajta lesznek az érvek. Arról nézhetem majd a vazlatpontokat és fogalmazhatok onnan mondatokat? Be vagyok sz.rva rendesen bakker😣
Vannak esetleg még olyan szó fordulatok, amiket itt megéri említeni? És hogyan kell kezdeni az érvelést?
65 pontom lett írásbelin, remélem ha folyékonyan el tudok társalogni majd alap szókincsel akkor az fölött maradhatok, mivel 60 felett jár a nyelvvizsga.
2022. jún. 2. 18:13
2/11 anonim válasza:
Úgy, ahogy magyar szinten.
Viszont a nyelvtani szabályokra figyelj oda.
2022. jún. 2. 18:39
3/11 anonim válasza:
Igen, mondd el a véleményed, a gondolataidat, de közben nagyon figyelj a nyelvtani szabályokra. Esetleg használhatsz feltételes módot meg ilyeneket, de csak akkor, ha biztos tudod őket
Hajjaj! Nem lesznek rajta érvek, egyszavas szempontok lesznek rajta (pl Ár. Környezeti hatások. Közlekedési hatások.)Ezzel az eredménnyel, hogy meglegyen a nyelvvizsgád, az a csodától eltekintve kizárt. Ha 65 pontod van, akkor a 30-ból 25 pontot kellene kapnod a szóbelire. Azt alapszókinccsel, 54 %-os írásbelivel, és teljes képben nem levéssel és felkészületlenséggel kizárt, hogy megkapd. Ahhoz komoly tudás kell.
2022. jún. 3. 00:10
7/11 anonim válasza:
60% felett jár a nyelvvizsga, nem 60 pont. Ha 65 pontod van, az 54%, és tényleg 25 pontot kell még elérned. Ha 65%-od van, akkor ha jòl szàmolom, 12 pontot kell mèg elèrned.
2022. jún. 3. 10:58
8/11 anonim válasza:
(Utolsò vagyok)
Nyelvnèl összesen 90 pontot kell elèrni, hogy meglegyen az ötös, mert az összpontszàm 150 pont ès annak a 60%-a 90.
2022. jún. 3. 11:07
9/11 anonim válasza:
Lényegében az amit 2# mondott. Szövegkörnyezet lesz a döntő.
Ja és egy dolog, mindig figyelj, hogy vagy valami mellett vagy ellen érvelj. Ne legyen olyan, hogy pl: "a cigi rossz mert..." két mondattal később meg "jajj de jó cigizni..."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!