Szerintetek fellebbezzek? Nyelvvizsga.
Az írásbelim nem sikerült. Minden részfeladatom 40 % felett van, de a 60 %-ot nem értem el. Azaz a minimum 45 pontból 41-et értem és a legjobban az döbbent meg, hogy a levélírásra kevesebb pontot kaptam, mint vártam. Tanárhoz is jártam, akivel igen meg voltam elégedve, és javulást éreztem irányomban, nála is voltak hibák, de nem volt vészes, igen alaposan körbejártuk a levélírás témáját, nem is volt nehéz téma. 4 pont szükséges a sikeres írásbelihez. Szerintetek fellebbezzek? Illetve ennek a menetét is szeretném tudni, hogy kb mennyi idő.
B2, origó, angol középfok.
"Olyan tanárhoz nem megy senki, akinek nincsen jó híre."
Dehogynem, minden magántanár úgy kezdi, hogy semmilyen hírneve sincs még, mégis lesz magántanítványa. :)
De jó, beszéljünk csak azokról, akiket te jó tanárnak nevezel!
Egy ilyen tanárnak sem érdeke azt mondania a szülőknek már júniusban, hogy kérem, egyértelmű pénzkidobás ezt a gyereket egész nyáron hozzám járatniuk, mert az eltelt két hétben négyszer késett az óráról, egyszer sem írta meg a háziját és az órák fele csak nyűglődéssel telik, ilyen hozzáállással pedig jó eséllyel meg fog bukni a pótvizsgán - mert akkor viszik a szülők másik tanárhoz, ő meg elesik egy bevételi forrástól. Sokkal inkább az az érdeke, hogy meghagyja a szülőket abban a hitben, hogy nagyon is megéri őt fizetniük egész nyáron, mert csak és kizárólag az ő segítségével tud majd átmenni a gyerek a pótvizsgán, sehogy máshogy - mert így egész nyáron folydogál majd a bevétel.
"Ez egy rendkívül rosszindulatú megközelítés..."
Szerintem csak reális. A legtöbb jó(!) magántanár sem azért tanít, mert semmi máshoz se tud kezdeni a szabadidejével, hanem azért, mert szüksége van a pénzre, vagyis a plusz bevételi forrásra - magyarul egyértelmű anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy jókat mondjon a gyerekről akkor is, ha amúgy nincs miért...
11
"Egy ilyen tanárnak sem érdeke azt mondania a szülőknek már júniusban, hogy kérem, egyértelmű pénzkidobás ezt a gyereket egész nyáron hozzám járatniuk, mert..."
"...anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy jókat mondjon a gyerekről akkor is, ha amúgy nincs miért..."
Talán a rossz tapasztalat mondatja veled, de hidd el, ez nem jellemző. Én pl. kerek-perec megmondom, ha úgy adódik. Pl. Hozza anyuka a lusta, érdektelen gyerkőcöt, nem jutok vele semmire, mert esze ágában sincs megmozdulni sem, nos, néhány alkalom után jelzem, hogy így nem vállalom. Mégpedig azért, hogy ne legyen az, hogy "Járt hozzá egész nyáron, és mégis megbukott a pótvizsgán..." Nem azért mondom le, mert derogál, és akkora sztár vagyok, hanem, mert egyszerűen nem fair ámítani a szülőt. De mondtam már vissza felnőttet is, mert rendszeresen készületlenül jött, és láttam, hogy a háta közepére sem kívánja az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!