Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magamtól hogyan érdemes...

Magamtól hogyan érdemes angolul tanulni?

Figyelt kérdés
A középiskoláig németes voltam, így az alapozás iskolai szinten elmaradt. Tavaly szeptember, október környékén kezdtem el komolyabban angolozni, de időhiány miatt abbahagytam. Kb nagyon az alapokig jutottam, egyszerű mondatokat értek csak meg és csak egyszerű mondatokat tudok megfogalmazni. A munkám miatt sürgető lenne megtanulnom végre beszédszinten is a nyelvet (na meg amúgy is szeretnék végre tudni angolul). Mit javasoltok? A doulingot alkalmazást használom jelenleg, de önmagában csak arra jó, hogy az írott szövegeket jobban megértem, beszélni vagy fogalmazni magamtól még mindig nem annyira tudok. Emellé szeretnék valami mást is találni. Sokan javasolták a feliratos filmeket, de szerintem még azokhoz is kevés az angolom, csak a feliratot olvasgatnám végig. :D
2022. máj. 28. 11:19
 1/2 anonim ***** válasza:
60%

IRatkoz be egy alapfokú nyelvtanfolyamra, és ha ott megtanítják neked a nyelvtani alapokat, utána már tudsz "magadtól" tanulni.

Így semmi értelme... A duolingo szórakozásra jó, de igazi nyelvtudást nem szerzel vele....

2022. máj. 28. 11:53
 2/2 anonim ***** válasza:
50%
Így kezdőként jó lenne ha valaki segítene (nem kötelezően tanár), azért, hogy legyen valaki, akivel tudod a beszédet gyakorolni és kijavítja a fogalmazást. Ha magasabb szinten lennél mondanám, hogy foglalj össze hangosan cikkeket, de nem tudnád, hogy mit hibázol. Amit megtudsz most tenni, az az, hogy veszel egy könyvet kezdőknek és olyan filmet/mesét nézel angol felirattal, amit nagyon jól ismersz magyarul. Van a hinative oldal is, ahol kérdéseket lehet feltenni nyelvvel kapcsolatosan és anyanyelviek válaszolnak. (Pl. jó-e a kiejtés, helyes-e így, mi a különbség stb.) Persze fontos, hogy ha anyanyelviektől szeretnél választ ne magyarul kérdezz.
2022. máj. 28. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!