Túl sok a szabály az angolban, hogyan lehet ezt megjegyezni?
A tankönyvem olvasgatva, most ebbe futottam bele:
És ez semmi. Még a 12 igeidőt sem kezdtem el.
A legtöbb szabály ilyen... vannak kivételek és a kivételeknek is vannak kivételei. :)
De ezt nem kell bemagolnod! Ezt azért írja le, hogy ha találkozol egy ilyen esettel, akkor meg tudd nézni, hogy miért is van így.
Ha elég sokat használod a nyelvet, akkor magától fog jönni, hogy mit hogy kell mondani... egyszerűen, mert úgy hangzik jól.
Attól meg ne félj, hogy "12 igeidő".
Teljesen logikus a felépítése.
Pl. ha megérted, hogy hogyan és miért képezik a folyamatos jelent, akkor az összes többi folyamatos igeidő is menni fog.
Köszönöm a válaszokat.
Szóval akkor ami ott van a lapon, azt ne magoljam be?
Magyarul hallás után tanultam, de akkor gyerek voltam. Szerintem az a képesség már elveszett.
Gyakorlással, ismétléssel kell megszokni ezeket. Az pl. kevés embernek okoz problémát, hogy a my, your, our, stb. előtt nincs határozott névelő (the), pedig a magyarban van: az én kutyám = my dog, nem pedig *the my dog.
Nem szabad szóról szóra fordítani, mert az szinte sosem működik. Szerkezeteket, mondatokat kell sokat gyakorolni, és akkor a jelentés kapcsolódik össze a fejünkben a magyar jelentéssel, nem az egyes szavakat párosítjuk össze.
Idő és idő.
A szabályok száma véges, egyszer elfogynak. Középszintre kevesebb szabály kell neked, mint felsőfokra. Lépcsőzetesen épülve, gyakorolva előbb utóbb megtanulod, és természetes lesz a használatuk. Na igen, kellemes nem lesz, és rövid idő alatt sem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!