Angol leveleknél hogyan kell a megszólítást, elköszönést írni?
Hivatalosnál
Dear Mr .....
Kind regards, vagy nagyon formális levélnél yours sincerely
De guglizz rá.. tele van a net mintalevelekkel...
Dear Mr/Mrs. vagy Dear Madam/Sir,
Elkoszoneskor pedig:
Yours Sincerely, vagy Best regards/Kind regards,
(baratinal pedig Dear (baratod neve),
es elkoszoneshez: pl Love, (te neved) vagy See you soon, (te neved)
3: én is azt ajánlottam neki az 1-ben...
Aki EMELT angolra megy, csodálkozom, hogy itt a GYK-n érdeklődik egy nappal az érettségi előtt ... :))))
#4 Hát két fajta ember van, az egyik aki azért megy emelt angolra, mert gimnázium alatt szét tanulja a belét angolból és vért izzad, és úgy érzi lett egy megfelelő tudása amivel emeltezhet, illetve van a másik fajta, aki alapból tanulás nélkül felépített egy olyan tudást, amivel a középszint már túl könnyű neki. Na a második vagyok én, a középszintű érettségi feladatlapokat gond nélkül írtam meg pár hibával.
Egyébként nagyon jól megírtam a mai érettségit, reálisan nézve 80-90 pont simán meglesz szerintem. Így, hogy a GYK-n érdeklődtem egy nappal előtte :)
Kerdezo, gratula.
“ aki alapból tanulás nélkül felépített egy olyan tudást, amivel a középszint már túl könnyű neki.”
Iskolai anyagot lehet, hogy konnyunek veled, de menj ki a mindennapos eletbe kiprobalni az emelt szintu tudasod, aztan majd meglatod.
Most az érettségi megírásáról volt szó, nem arról, hogy a való életben mennyit ér a tudásom.
#8 Hűha, meg kellett kérdeznem, hogy hogyan kell levélben elköszönni, az egész 4 éves anyagból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!