Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van ez az angol birtokos...

Hogy van ez az angol birtokos esetben?

Figyelt kérdés

Azt mondja az angol tankönyvem, hogy ezek az esetek nem használhatóak, hanem mindig mellettük kell lenni a birtokoknak:

My book

Your name

Her pencil

Our school

Your cars

Their childern

De ha ezeket nem lehet használni, mi èrtelme ezeknek a kifejezèseknek a lètezèsènek?

Aztán hoz pèldákat a helyes használatra.

Pl.: The book is mine

De nem világos minden.

Pèldául az "Our school"-t hogyan használhatom helyesen?

2022. máj. 4. 15:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A mine-al (önálló birtokos névmás) nem kell kiírnod újra a főnevet.

That is mine. vs That is my book.

2022. máj. 4. 16:20
 2/3 chtt ***** válasza:
100%

Szia, lehet, hogy butaságot írok, mert nem egészen értem a problémát.

Ezek nem esetek.

A "my, your, his...", amelyeket előszörre írtál, birtokos jelzők, és a jelző után értelemszerűen ott áll a jelzett szó.

- My book is on the table. (kinek a könyve? az én könyvem)

- Our school is there, down the street. (kinek a sulija? a mi sulink) -- csak a magyar birtokos ragok miatt nálunk nem muszáj kitenni "az én, a mi" szócskát (a könyvem, a sulink)

A második eset, ahogy az egyes is írta, a birtokos névmás, és állítmányi szerepben áll.

- That book is mine. (az a könyv az enyém - mit állítunk? az enyém)

- Which school burnt down last week? Ours.

Nem tudom, segítettem-e. Kérdezz nyugodtan, ha valami mégsem világos.

2022. máj. 4. 18:43
 3/3 anonim ***** válasza:

"Azt mondja az angol tankönyvem, hogy ezek az esetek nem használhatóak, hanem mindig mellettük kell lenni a birtokoknak"

Ennek a mondatnak magyarban az az értelme, hogy magában az "eset", azaz a my... nem használható, csak a birtokkal együtt.

2022. máj. 5. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!