Ha megtanulom mind a 12 angol igeidőt, honnan fogom tudni egy gyors társalgás közepette melyiket kell hirtelen használni?
Nagyon merev az angol nyelv, meg van szabva, hogy milyen helyzetben mit kell használni. Nem is èrtem, mièrt mondják azt, hogy ez könnyű nyelv, mikor nem az.
Egy rakás szituáció lehet, amiről nem tanulok majd, honnan lehet tudni, hogy hirtelen mit használjon az ember.
A gyakorlás teszi a mestert, a végén már az orrodon fog kifolyni a 12 igeidő.
Én egyébként speciel spanyolul tanulok, ott konkrétan 4 múlt idő van. Először, amikor ezzel szembesültem, eléggé meredeknek tűnt, de egyébként sok gyakorlás után könnyedén lehet már különbséget tenni a 4 múlt között.
Remèlem igazad van.
Elèg ijesztőnek tűnik ez a 12 igeidő. Bevallom, kissè kètsègekkel kezdek neki ennek az egèsznek.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sokan megtanulták már ezt a nyelvet, szóval nekem is sikerülhet.
Most már pozitívabban állok az egészhez!
Csak addig ijesztő, amíg el nem sajátítod. Meg fogod látni, hogy annyira adja magát egy-egy igeidő az adott szituban, hogy eszedbe sem jut másikat használni.
9.
Igen, van, ami ritkán hallható, de ha pl. egy future perfect-re van szükség, akkor pedig gondolkodás nélkül használják, mert csak azzal tudja magát kifejezni. Az, hogy ritkábban hallható, csak egy dolog. A magyarban s van olyan biztosan, amit ókor sem használunk, mégis ismerjük.
A lényeg, kedves kérdező, hogy nem egy agysebészet; simán tanulható. Ha pedig hibázol, akkor sem áll meg a világ. (Mondjuk egy nyelvvizsgán, vagy érettségin azért jó, ha jól használja az ember.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!