Melyik szomszédos ország nyelvét a legkönnyebb/hasznosabb megtanulni?
Födrajzilag szó szerint ?
Azt nem tudom, de francia, spanyol, olasz. Ezekkel jól járhatsz. Mondjuk francia,v spanyol.
Miért pont a szomszédos országok nyelvét szeretnéd?
Szerintem ezeknek az országoknak csak akkor érdemes megtanulni a nyelvét, ha oda szeretnél költözni vagy ott dolgozol, mert amúgy beszélnek angolul.
Olyan országok nyelvét érdemes megtanulni, ahol problémás az angoltanítás vagy utálják az angol nyelvet. pl.: francia, olasz
Szlovákost néha keresnek, ilyet láttam már álláshirdetésben (+cseh, lengyel). Déli szláv nyelveket még nem láttam álláshirdetésben. De én is elsősorban akkor tanulnám valamelyiket, ha oda akarnék költözni.
A román nem szláv nyelv, az lehet hogy kicsit könnyebb emiatt, de franc tudja.
Tehát ha kifejezetten ez a választék: német, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát, szlovén, akkor első körben a németet mondanám hasznosnak, de mivel azt már beszéled, részemről a szlovákra szavaznék.
Szlovák után már könnyen meg fogod érteni a cseh, a szlovén, a horvát nyelveket is. (Érzésem szerint főleg a szlovént.) Addig is a felsoroltak közül a legkeresettebb nyelv, még osztrák cégeknél is előfordul hogy keresik jól fizető állásokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!