Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik szomszédos ország...

Melyik szomszédos ország nyelvét a legkönnyebb/hasznosabb megtanulni?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam rajta, hogy az egyik szomszédos ország nyelvét elsajátítanám. Németül és angolul már beszélek, szóval a német (Ausztria) már kilőve. Köszi előre is a válaszokat!

2022. ápr. 30. 07:17
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

Födrajzilag szó szerint ?

Azt nem tudom, de francia, spanyol, olasz. Ezekkel jól járhatsz. Mondjuk francia,v spanyol.

2022. ápr. 30. 07:44
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem annyira szomszédos, de tanulj meg oroszul. Jól jöhet.
2022. ápr. 30. 07:46
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
Na igen, ki tudja, valóban...
2022. ápr. 30. 07:48
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Miért pont a szomszédos országok nyelvét szeretnéd?

Szerintem ezeknek az országoknak csak akkor érdemes megtanulni a nyelvét, ha oda szeretnél költözni vagy ott dolgozol, mert amúgy beszélnek angolul.

Olyan országok nyelvét érdemes megtanulni, ahol problémás az angoltanítás vagy utálják az angol nyelvet. pl.: francia, olasz

2022. ápr. 30. 08:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szlovákost néha keresnek, ilyet láttam már álláshirdetésben (+cseh, lengyel). Déli szláv nyelveket még nem láttam álláshirdetésben. De én is elsősorban akkor tanulnám valamelyiket, ha oda akarnék költözni.

A román nem szláv nyelv, az lehet hogy kicsit könnyebb emiatt, de franc tudja.

2022. ápr. 30. 08:35
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
A németek kívül egyik szomszéd ország nyelvét sem különösképpen hasznos megtanulni. Inkább más, hasznos dolgot tanulj meg helyette, például Excelt, vagy Pythont, adatelemzést, vagy webgrafikát, fotózást stb. Annyi hasznos skill van, a kis nyelvek tudása fele sem olyan hasznos mint ezek.
2022. ápr. 30. 09:28
 7/10 anonim ***** válasza:
58%
Legkönnyebb olasz. Leghasznosabb talán francia, vagy kínai.
2022. máj. 1. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha kifejezetten ez a választék: német, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát, szlovén, akkor első körben a németet mondanám hasznosnak, de mivel azt már beszéled, részemről a szlovákra szavaznék.

Szlovák után már könnyen meg fogod érteni a cseh, a szlovén, a horvát nyelveket is. (Érzésem szerint főleg a szlovént.) Addig is a felsoroltak közül a legkeresettebb nyelv, még osztrák cégeknél is előfordul hogy keresik jól fizető állásokba.

2022. máj. 1. 13:47
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Olasz, francia
2022. máj. 7. 06:23
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Itáliánooooo
2022. máj. 7. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!