Szakmai nyelvvizsga vagy felsőfokú? Hogy néz ki egy szakmai nyelvvizsga?
Abban a helyzetben vagyok, hogy a diplomámhoz (nemzetközi gazdálkodást tanulok) kettő darab nyelvvizsga kell, vagy 2db B2 szakmai, vagy 1db B2 szakmai és 1 db C1 (logikusan 2 külön nyelvből).
Angolból már megvan a felsőfokúm, szeptember óta spanyolt tanulok, teljesen a nulláról kezdtem.
Az egyetemi nyelvoktatással nem vagyok megelégedve, ezért nyáron szeretnék valamilyen intenzív kurzusra befizetni, de előtte fontos lenne eldöntenem, hogy pontosan hogy szeretném csinálni a dolgokat.
A verzió: Spanyolból megcsinálom a B2 szakmait és kész vagyok - sokáig ez tűnt logikusnak, de azt mondják, a szakmai is van olyan nehéz, mint a felsőfok, illetve hogy a gazdaság nyelve az angol, valószínűleg azt fogom többet használni a munkám során, tehát spanyolból felesleges bevágni a sok közgazdos szakkifejezést.
B verzió: Angolból megcsinálom a szakmait (nem hiszem, hogy komoly nehézséget okoz majd) spanyolból pedig a C1-et (na ez már aggaszt). Nyilván ennek hátránya, hogy kétszer kell nyelvvizsgáznom, ami több stressz, meg anyagilag is megterhelőbb. Időm mondjuk van, 6 félévem van hátra, tehát nem 1 éven belül kell folyékonyul megtanulnom egy új nyelvet, de szeretném eldönteni, hogy mire fogok fókuszálni inkább.
Ti hogyan döntenétek?
Illetve aki már csinált ebből a területből szakmait, tudna mesélni, hogy milyen volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!