Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szlovák nyelvhez ajánlana...

Szlovák nyelvhez ajánlana valaki segédletet?

Figyelt kérdés

Szeretnék alapfokon megtanulni szlovákul, de csak a kocsiban van rá időm (viszont heti min. 10 órát vezetek).

Néztem hangoskönyveket az audible oldalon, de olyan érthetetlenül motyognak bennük :(

Ajánlanátok valami youtube csatornát/ appot/ hangos nyelvkönyvet, ami szerintetek jó?

Az se baj, ha angol az alapnyelv

2022. ápr. 6. 21:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Több értelme lenne inkább valami olyan nyelvet megtanulni amit jobban tudsz kamatoztatni (pl.német),de ha feltétlenül szlovákot akarsz tanulni,akkor szerintem keress magadnak egy szlovák magyar barátot (tehát valakit aki mindkét nyelvet jól beszéli) és vele telefonálj vezetés közben.
2022. ápr. 6. 22:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, tudok németül is valamennyit, de nem segít rajtam itt Szlovákiában meló közben 😂, nem mellesleg nagy eséllyel dolgozok még Szlovákiában a jövőben, nem lenne rossz, ha az alapokkal tisztában lennék, hogy ne pantomimezni kelljen 2 kifli vásárlásánál.
2022. ápr. 6. 23:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Amúgy biztos hajnali fél 5kor akarna velem bárki telefonálni 🤣🤣🤣 és miközben alapkifejezéseket ismételget nekem.

Amúgy is 0 nyelvtudással, hogy beszélgessek?

2022. ápr. 6. 23:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Na és ha nem titok, akkor mi jót dolgozol Szlovákiában? 👅

Gondolom a munkában felvidéki magyarokkal vagy körülvéve és a főni is az. 😊

Melyik okres? Olyan kiváncsi lettem. 👅 😂

2022. ápr. 7. 00:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Mérnöki tanácsadás és echte szlovák mindenki (meg pár német és belga), a főnököm meg én vagyok, mert vállalkozó vagyok. Ez egy projektmunka.
2022. ápr. 7. 07:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nulláról kezdesz, akkor alapozónak tudom ajánlani a Learn Slovak with Stories csatornát, ha még nem ismernéd:

https://www.youtube.com/c/LearnSlovakwithStories

Igaz, hogy a hölgy gyakran használ illusztrációkat, de szerintem kellően lassan és szépen beszél ahhoz, hogy hallás útján is értse az ember a történetet - mondjuk ha vezetés közben akarsz tanulni, akkor tudnám tanácsolni, hogy előbb az egy-egy történethez tartozó szókincset fusd át, hogy vezetés közben hallgatás útján már tudd memorizálni.

2022. aug. 5. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!