Mennyire lehet megtanulni a francia szavak helyes kiejtését az alábbi módon?
Pár napja találtam egy francia nyelvkönyvet. Ennek az az érdekessége, hogy a francia szavak kiejtése a szószedetben ugyanúgy le van írva [ ]-ben, mint az angol-magyar szótárban az angol szavaké. Az IPA jelek kiejtését már tudom. Ennek a segítségével meg lehet tanulni egyedül is (tanár nélkül) a helyes kiejtését az olyan szavaknak is, amelyeké eltér a hangtani szabályoktól?
Mit gondoltok erről a lehetőségről?
(Persze közben hallgatok francia dalokat úgy, hogy a dalszöveget is nézem, stb.)
Mindenképpen keress hanganyagot is a tanuláshoz!
Ne csak nézd a szöveget, mondd hangosan! esetleg vedd is fel a saját hangod és hallgasd vissza (ez fura lesz :))
Ne csak dalokat keress, a szó- és mondathangsúly, hanglejtés ott nem érezhető.
Megtudnád adni a könyv címet. Ilyet keresek.
Én mp3 villám Fr-t halgatok és közben olvasom txt -ben írt szövegét. Sajnos csak pdf -ben van meg , elég macerás átírni.(WayteQ mp5 lejátszó alkalmas hosszabb txt-re, de .lrc szinkronnal csk 4-5 perceset tud.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!