Speak nyelviskola online magán és csoportos nyelvóráiról vélemények?
Én befizettem 30 órára, ugyanis a bemutató órán úgy tűnt hogy van értelme mivel beszédre és ismétlésre alapszik...
Kb 10 óra után rájöttem hogy értelmetlen. Nagyon lassan haladunk, sok olyat "tanítanak" amit már régen tudok, de kihagyni nem lehet mert így halad az anyag.
Annyiból áll az egész "rendszere" ennek a SpeakEz-nek, hogy egy alkalomban (tehát 2x45 percben) adnak kb 10 kifejezést, vagy cselekvés alapú mondat részt, és emellé adnak 1 vagy 2 igeidőt (leírják hogy Alany + ige....)
Na és akkor azt a 10 kifejezést vagy mondatrész elmondjátok egymás után kb 3szor angolul magyarul, majd ezeket a kifejezéseket beillesztitek az ige időnek megfelelő mondatba. Na most ez kötött szerintem tehát arra nem tanítanak meg hogy különböző szövegkörnyezetben kezd el használni ezt a bizonyos igeidőt, plusz nem egyszer teljesen értelmetlen mondat jött ki azáltal hogy a kifejezést ha értelmes ha nem, bele kell préselni abba az igeidő képletbe amit ők megadtak. Akkor is ha abban az igeidőben nem lehetséges a használata.
Emellett az időhúzást is alkalmazzák, tehát sikeresen lecsípnek 1-1 órából 10-15 percet a magyarul társalgással hogy hogy telt a heted stb. (Ezt is lehetne angolul, de lehet ez tanár függő).
Na meg még egy fontos dolog, hogy van olyan hogy szabad beszéd, ami teljesen jó lenne HA elmondanák a végén hogy mik voltak a hibáim és elmagyarázná a tanár hogy akkor hogyan is kellene ezt helyesen. De nem hívja fel a figyelmet a hibákra egyáltalán csak ha én megkérdezem hogy ez a mondat így jó volt-e...
Egyáltalán nem személyre szabott, pedig azt vártam volna egy PRIVÁT órától, hogy arra fókuszáljon a tananyaggal ami a tanulónak nehézség, és nem csak leadni a kötelező tananyagot.
Ja és a kifejezések mondatrészek egy része is olyan felesleges hogy ha 1-2 alkalommal találkozol vele az életben az is max film...
Kedves kérdező,
Lehet, hogy már nem releváns számodra ez az információ, azonban én mégis leírnám a tapasztalatomat, hátha valaki idetéved és érdekli.
Azzal kezdeném, hogy nem tartom teljesen jogosnak az előző kritikákat egy olyan oktatási intézménnyel kapcsolatban, ahol már a legelején tájékoztatnak, hogy ez a nyelviskola nem a lóhalálában összekapkodott tudásról szól. Ahogy az oldaluk is írja, ez egy maraton és nem sprint. Rengeteg motiváció, erő és kitartás kell, főként az első időkben, amíg te magad nem érzed a fejlődést.
A magánórák valóban magasabb áron vannak, mint a legtöbb helyen, viszont azt gondolom, hogy ha nem mindegy milyen tudású magántanárnál tanulsz és mennyire hatékonyan tudja átadni a tudását, akkor ebbe az árszintbe máshol is gyakran belefuthatsz.
Én most már több mint egy éve tanulok ennél a nyelviskolánál és hát azt kell, hogy mondjam az első fél évben majdnem fel is adtam. Pontosan azok a gondolatok forogtak az én fejemben is, amit leírt az első és a harmadik válaszoló "nem nekem való", "nem jött be", "nagyon lassan haladunk".
Aztán végül úgy döntöttem még egy kicsit maradok, ennek már több mint egy éve.
Szerintem kb. minden tanárnál hozzátartozik az órához (lehet, hogy tévedek) az, hogy az utolsó 10-15 perc egy kötetlenebb, csoportos beszélgetés legyen levezetésképp. Én csoportban tanulok és ezek az óra végi beszélgetések nálunk is részben magyarul zajlottak még az első pár szinten, amíg a csapatnak úgy komfortosabb volt, valamint többnyire meg sem mertünk szólalni, amikor kötetlenül és felszabadultan kellett volna valamit mondanunk. Manapság már gond nélkül tudunk angolul csevegni abban a kb. 15 percben.
A "nem magyarázza el normálisan a nyelvtant" és "nem tanítanak, meg hogy különböző szövegkörnyezetben kezd el használni" kritikákra az alábbiakat tudom írni. Egyrészt szerintem elég együttműködőek és figyelmesek a tanárok ahhoz, hogy ha valaki nem érti a nyelvtani részt és kéri, más módon ismét elmagyarázzák, esetleg külön plusz feladatot is adjon rá az adott egyénnek (háziként). Másrészt, ahogy a szinteken haladsz végig, ezek a nyelvtani szerkezetek sokszor visszatérnek más környezetben.
Eleinte én is felhúztam a szemöldököm, amikor olyan szerkezet volt, amibe a megadott kifejezéseket beillesztve tök értelmetlen mondatok születtek, de aztán a csoportban azzal kezdtünk hülyéskedni, hogy a lehető legviccesebb mondatot hozzuk ki, ami nagyon szórakoztató volt és közben vésődött az agyunkba a szerkezet.
Mindent összevetve, én minden szempontból elégedett vagyok a választásommal. Ez lehet, hogy csak azon múlt, hogy nagyon jó tanárhoz kerültem, ezt nem tudhatom, bár időnként voltak/vannak beugró tanáraink is és velük szintén elégedett vagyok. Úgy gondolom, hogy maximális segítséget kapok az iskolától, a nyelvi fejlődésemet tekintve, valamint akkor is, ha bármi problémám merül fel.
Úgy gondolom, hogy ez az a tanfolyam, ahova akkor jelentkezz, ha van motivációd ahhoz, hogy hosszabb távon egy mélyebb tudást kapj. Nyilván nem mindenkinek ez a típusú oktatás jön be. Nekem elég sokáig kellett kitartanom, mire megjöttek a nagyobb sikerélmények, viszont támogatásban nem volt hiány már az elején sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!