Késő megtanulni angolul, közel 50 évesen?
Sok szót, főleg alapszavakat megértek, a nyelvtanról fogalmam sincs. Nem tanultam soha komolyan angolul és más nyelven sem. Nem akarnék nyelvvizsgát, csak beszélni és érteni. Van erre esélyem? Mindenképp tanár kell, vagy önállóan is mehet?
Köszi, aki válaszol
59 évesen kezdtem angolul tanulni, ma lett meg a C1-es vizsgám.
Szerintem érdemes elkezdeni (meg folytatni is), ha komolyan akarod. De munkát azért kell befektetni, másként nem fog menni.
Én javaslom a Duolingot. Az alapszókincset, mondatalkotást jól el lehet vele sajátítani, begyakorolni. Én is azzal tanulok nyelvet, és könnyűnek találom azt, hogy időt kerítsek rá minden nap, mert a telefonom mindig kéznél van, és egy leckét hamar meg lehet csinálni vele. Nyilván ha magasabb szinten akarja az ember művelni a nyelvet, arra nem elég, de kezdetnek nem rossz.
Amit még ajánlani tudok, az a Xeropan, azzal úgy emlékszem, magasabb szintre is el lehet jutni (én nem használom, mert egyelőre csak angolt tanít, én meg más nyelveket tanulnék).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!