Hogyan tudnék megtanulni angolul beszélni?
Az angol nyelvet kommunikációra szeretném használni. Tehát nem arra törekszem hogy eltudjam mondani angolul Einstein relativitáselmélet.
Hanem hogy ha elmegyek külföldi országba tudjak beszélgetni hétköznapi témákról ne vesszek el. És persze megértsem a filmeket és a sorozatokat.
Alapvető mondatokat eltudok mondani de sajnos a bonyolultabbaknál elvérzek. Napi 5 órát tudnák rászánni nem többet. 5-6 hónap alatt szeretném ezt megvalósítani.
Nem érdekel a nyelvvizsga papírok nem sokat érnek.
Kérlek segítsetek ebbe bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Napi 5 órát felejtsd el. Sőt én tanuláskor nem is időre megyek, mert annak nincs értelme én véleményem szerint. Én többre megyek kevesebb idővel akkor csak működik. Másrészt fél év mindenféleképpen kevés egy olyan szint amire te gondolsz, de majd rájösz. Fektess bele energiát, hogy elérd a célod, de ne hidd hogy több óra tanulással többre fogsz halladni.
Ajánlom neked az "Angol nyelvtan 222 pontban" könyvet. Ez elég részletesen tanít. Illetve érdemes a hanganyagok miatt anyanyelvű tankönyvet mellé amihez van CD. Lényegében azért, hogy lásd amit hallgatsz és nyelvtanilag helyesen is, mert különben nem értenéd, hogy most mi is van. Tanuld a szabályokat és azután térj rá a magnós részre. Na jó a magnós résznél nem baj, ha sok idő megy el mint a nyelvtan tanulásnál. Ja és jegyzetelj füzetbe, mert írással is könnyebben rögződik a fejedben mint csak olvasgatsz. Sok sikert hozzá!
11: megkérdezhetném, hogy mi nálad az "alapok"?
Összes igeidő használata megy?
prepozíciós igék?
gerund?
kifejezések, amiket nem lehet lefordítani, hanem úgy KELL használni?
14: " Bár igaz hogy tanárral mégis csak gyorsabban haladsz ha a tanár becsületesen számon is kéri a tudást"
Igen, és ki is javítja a hibákat. Amit önálló tanulás esetén nem biztos hogy meg tud tenni a kérdező.... Hiszen saját magunkat nem tudjuk hajunknál fogva kirángatni a pocsolyából... :)
16. Ezt honnan veszed h a tanár a szabalyokat tanítja? Olvastad vhol? 😂😂
Szerintem nem jartal melég jó nyelvtanárnál...
Kedves vigyorgó okoska mint írtam kérdeztem tanárt és megmondani se tudta. Ez neked olvasás? Szerinted mindenki önéletrajzot kér a tanártól? Ne nevettess. Több tanárt is ismerek, ha úgy éreznéd csak egyből indulok ki.
Kérdező ne hallgass ilyen zavarodott emberekre. Chat-elj külföldiekkel és az ingyen megmutatja hogyan is csevegnek valójában, de addig induló pontnak egy jó oktató könyvet szerezz be, mint amilyet például írtam. Meglátod eredményesebb lesz mint egy vagyont költeni tanárra.
Igazából napi 1-2 órát beszélgetek egy külföldivel. Azonkívül még folyamatosan angolul olvasok filmet nézek videókat és persze próbálok mondatokat alkotni.
Mindent megteszek hogy a lehető legjobban menjen az angol. Az alapvető angol alatt azt értem hogy tudok alapvető mondatokat összerakni és elmondani. Örülnék ha ajánlanátok nagyon jó nyelvkönyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!