Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ÖSD nyelvvizsgáról tudtok...

ÖSD nyelvvizsgáról tudtok mesélni?

Figyelt kérdés
Áprilisban megyek vizsgázni B2 szinten. Érdekelne, hogy készültetek fel a leseverstehenes feladatokra? Mi volt nektek a legnehezebb? Van itt is szünet a feladatrészek között (Lesen, Hören, Schreiben?)? Milyen volt a szóbeli? Milyen témákáról beszéltetek a vonaton, a képleírásnál és a véleménykifejtősnél? Vizsgapartner van Budapesten vagy a vizsgáztatóval beszélgetek? Erre, hogy tudnék legjobban felkészülni? ÖSD-s gaykorlókönyvem van!

2022. márc. 2. 16:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Már lassan 2 éve csináltam, de megpróbálom felidézni, amire emlékszem.

Én ÖSD gyakorlófeladatokat oldottam meg meg más gyakorlófeladatokat, amik B2 szintűek. Mi a Leseverstehen-nel kezdtünk, utána úgy emlékszem, jött a Hören, majd a Schreiben.

A szituációs feladathoz megvan az az 5 témakör, amik szóba jöhetnek, én a nyelvtanulást kaptam, nagyon örültem neki, mert nekem ez volt a kedvenc témaköröm. A véleménykifejtősnél nekem olyan téma volt, hogy csomagolás vagy nem csomagolás, nekem a csomagolás mellett kellett érvelnem. Ha én dönthettem volna, pont ellene érveltem volna, de mindegy, megoldottam. A képleírásos feladat nekem rosszul sikerült, össze-vissza dadogtam, nem jutottak eszembe szavak, de végülis meglett a szóbelim is. Vizsgapartner nincs, a vizsgáztatóval van szóbeli. És van 15 perc felkészülés, ami alatt használhatsz szótárt és az első meg az utolsó feladatot megkapod a szóbeliből (a képeket nem).

A Schereiben-nél panaszlevél volt az egyik, arra begyakoroltam a kifejezéseket és így alig vesztettem pontot.

2022. márc. 2. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!