Ma jött az eredmény, meglett a C1 angolból. Nagy öröm, sok dicséret...
de én mégis azt érzem, hogy lehetett volna jobb, és hogy én nem is tudok C1 szinten angolul
Szerintetek hogyan tudnám fejleszteni a nyelvtudásom? Gimis vagyok, eddig az volt a motivációm, hogy szerezzek nyelvvizsgát.
(10.-ben B2, 12.-ben C1)
Nem tudom mivel folytassam, vagy hogyan tanuljak. Ugyanúgy írjak ki szavakat és dolgozzak ki témákat? Vagy nyelvtani könyveket nézzek, vagy olvassak angolul?
Angolul olvass könyveket (szórakoztató és szépirodalmat, nem nyelvtan könyvet), angolul nézz minden filmet, sorozatot, de felirat nélkül.
2022. febr. 25. 20:09
2/7 anonim válasza:
Pontosan ahogy az előző írja...
Mondjuk csodalkozom, h ilyen szinten meg szótarazni akarsz...
2022. febr. 25. 20:35
3/7 A kérdező kommentje:
Nem szótárazni, hanem új szavakat tanulni
2022. febr. 25. 20:52
4/7 anonim válasza:
De azt legjobban szövegösszefüggesekből tudsz tanulni... nem szótárazva egyenként, lefordítva...
2022. febr. 25. 21:12
5/7 anonim válasza:
Használd a nyelvet, inkább olvasásra, mint hallgatásra. És amin fennakadsz, annak járj utána. Ezeket a meleg posványba lehúzó kijelentéseket, hogy ne szótárazz, ne nézz meg nyelvtant, ezeket ignoráld.
2022. febr. 25. 21:13
6/7 anonim válasza:
Nem azt mondtunk, hogy tilos szótárazni meg nyelvtannal foglalkozni. Hanem azt, hogy minden nélkül, csak szavakat tanulni, meg nyelvtant magyarázó nyers szöveget olvasni az égvilágon semmi értelme nincs. Ezen a nyelvi szinten már kontextusban kell tanulni, immerzíóval. Használd a nyelvet, olvass, filmezz (pl. keress rá specifikus témára: ha mondjuk tengeres szavakat akarsz tanulni, nézz meg egy dokumentumfilmet a bálnák életéről). Így ha új szóval találkozol, és megnézed (egynyelvű!!!) szótárban, ha nem tudod kikövetkeztetni a szövegkörnyezetből a jelentését, máris használatban és kontextusban tanultad meg, aminek hosszútávon százszorta több értelme és haszna van.
2022. febr. 26. 01:30
7/7 anonim válasza:
#5: senki nem írta, hogy ne nézzen nyelvtant! Azt írtuk, hogy fölösleges egyenként szavakat tanulni. Mert ha nem tudja kontextusban elhelyezve használni, akkor megette a kutya...
Csak egy kiragadott példa: szinonímák használata... Ugyanaz a jelentésű szó más szövegkörnyezetben másként használandó, ill. másik szinonímája! Ezt csak úgy lehet megtanulni, ha komplett kifejezéseket, mondatokat lát, és így jegyzi meg....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!