Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek ennyi idő alatt...

Szerintetek ennyi idő alatt eljutok B2-ig?

Figyelt kérdés

Most passzív féléven vagyok, nem dolgozom csak itthon vagyok. Ez az idő alatt meg szeretnek tanulni angolul minnél jobban. Tehát most van még 6 hónapom szeptemberig, amég szinte egész nap tanulhatom. Jelenleg A1 szinten vagyok kb. A szavak tanulása jól megy, azzal nincs gond és a nyelvtant tudom elméletben, csak a mondatokat nem mindig értem az alkalmazásához.

5hónap intenzív tanulással nagyjából meg lesz az a B2? Utána is fogom tanulni, csak nem lesz rá ennyi időm. Naponta olyan 6 órát simán tanulom most + angol zenék meg játékok.

Ez az első nyelv amit tanulok, de nagyon szorgalmas vagyok :)

2022. febr. 23. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
57%

1. minél (egy-n, nem hosszú!)

2. napi 6 órát nem lehet nyelvet tanulni, nem lesz produktív, még anyanyelveden is rengeteg napi 6 órát tanulni, nemhogy nyelvet.

az agy nem fogad be ennyit, 3 óra a max, fél óránként negyedórás szünetekkel.

3. nem szavakat magolunk, hanem szókincset építünk/bővítünk, semmit nem ér a szótanulás, kontextusban kell tanulni, mondatokban, azon keresztül tudod a nyelvtant is begyakorolni.

4. English with Lucy youtube-on, használd a videóit.

5. szalai nóra könyveit, rimaszombati károly angolkönyvét, a könnyen, gyorsan angolul weboldalt, erwin tschirner angol szókincs c. könyvét stb.

2022. febr. 23. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A1-ről B2-re, hát az elképzelhető. Persze, kell hozzá, ha nem is nyelvérzék, hanem legalább a nyelvérzék hiányának a hiánya.

Ugyanakkor egy ilyen rövid idő alatt ekkorát lépni, az olyan, mint a egyetemen a vizsgaidőszakban 6 nap alatt megtanulni az elhanyagolt fél évi anyagot, az ember a vizsgára úgy megy, hogy a fején egyensúlyozza a tudományt, ami bármelyik kis fuvallatra vagy botlásra ráomlik. Nincs begyakorolva, nem ismerte fel a hierarchiát, a területek határait, az apróbb összefüggéseket, oldalsó kapcsolódásokat, satöbbi. Szóval még szerencse is kell, vagy legalább a balszerencse hiánya.

2022. febr. 23. 10:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, eljuthatsz, simán. az agy befogadóképessége arra vonatkozik, hogy új információt, új anyagot nem tudsz korlátlan mennyiségben megtanulni egy nap vagy egy héten, mert egy idő után tényleg nem tudsz többet felvenni, és idő kell a feldolgozásához is, hogy használni tudd, különben nem fog megmaradni a fejedben túl sokáig. de az jó ötlet, ha angolul hallgatsz minél több dolgot, podcastok, rádiók, online nyelvórák, pl. bbc, vagy online tanár, az italkin vannak megfizethető órák is, youtube-vidók, a lucy tényleg jó, meg a simple english, mmm english, eliott, találsz sokfélét.
2022. febr. 23. 11:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Az anyanyelvemen is simán tanulok napi 6 órát, ha kell vagy akár többet is. Nyelvet úgy tűnik, hogy még lazább is sokkal, nem olyan fárasztó.

1# Nem mondtam, hogy magolom a szavakat. Példamondatokkal, leírva, kimondva tanulom őket és videókkal.

Akkor szuper, ha mindenki elképzelhetőnek tart ilyen fejlődést. Így biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog!

2022. febr. 23. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!