Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Emelt angol érettségi és...

Emelt angol érettségi és alacsony beszéd készség?

Figyelt kérdés

1 éve tanulok itthon magamtól angolt emiatt a beszédet kb sose gyakoroltam az angol tanáromal viszont elkezdtünk heti 2 órában gyakorolni.

Viszont brutál módon keverek mindent mivel nincs időm gondolkodni.. tehát például a " They cut my onion"-ből lett " they was cutted my onion" ami teljesem rossz nem jutott eszembe hogy a cut rendhagyó illetve , hogy was se kell egyszerű jelenbe. Szóval az angol szóbelin inkább gondolkozak 10-15 másodpercet minden mondatom előtt, hogy egy értelmes mondatot össze tudjak tenni vagy ezt nem néznék jó szemmel?

2022. febr. 21. 10:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Neked sincs az angolhoz tehetséged, engedd el ezt a témát.

Annak kell angol emeltezni, aki beszéli a nyelvet. Ez rád nem igaz.

2022. febr. 21. 10:44
 2/11 anonim ***** válasza:
35%
beszédkészség, egybeírjuk... szerintem sokan azért nem tudnak megtanulni egy idegen nyelvet, mert a saját anyanyelvükkel is hadilábon állnak.
2022. febr. 21. 10:50
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

I'm struggled with communication too...

Szerintem ez teljesen természetes, hogy vétesz hibákat az elején. Légy türelmes. Ez az oktatási rendszer betegsége (is). 20-30 fős csoportokban nincs idő arra, hogy beszélgessenek egymással a nyelvtanulók. Ezt tudják az érettségin és a nyelvvizsgán is. Ezzel a tanárod is tisztában lehet.

Gyakorlás kérdése. Gyakorolj otthon is: olvass hangosan. Rakj össze mondatokat írásban és fejben, illetve mond ki.

2022. febr. 21. 11:18
 4/11 anonim ***** válasza:

Érettségiig még van fél év. Ne parázz, ha passzívban ott van, akkor gyorsan lehet aktivizálni. Nézz videókat angolul. Vannak fent kifejezetten nyelvtanulóknak szánt videók. Aztán csinálj jegyzeteket, és mondd fel magadnak, hogy miről volt szó a videóban. Vedd fel. Ne zavarjon, ha ejtesz hibákat. Az elején természetes, hogy bár ha van időd gondolkodni, akkor tudod, ha spontán, gyorsan kell mondani, akkor az ember elrontja. Miután felvetted, elemezd ki, hogy hol voltak hibák.

Az is jó módszer, hogy kész minta szövegeket tanulsz meg. Nem azért, hogy ezeket mondd vissza szó szerint a vizsgán, hanem azért, hogy legyenek kész mondatok a fejedben, amihez tudsz nyúlni, ha saját szöveget kell összerakni.

Sajnos ahogy korábban is írta valaki, a nyelvórákon ilyeneket nem nagyon csinálnak, és ezért a diák, aki tanul 5-6-8 éve idegen nyelven, meg van róla győződve, hogy hülye hozzá, mert nem tud beszélni. De a beszédkészség és az írás-olvasás (amit a suliban csinálnak) teljesen máshol van az agyban, tehát mindegyiket gyakorolni kell.

Akkor lehet eredményt elérni, ha naponta foglalkozol vele, amire megint az iskolában a 12 tanulandó tantárgy mellett nem nagyon van idő, de muszáj lenne rá szakítani, különben nem haladsz.

2022. febr. 21. 11:26
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Annxi az egész, hogy nincs rutinod a beszédben. Az is hasznos, ha nézel vagy olvasol valamit és utàna hangosan a saját szavaiddal összefoglalod (és vedd is fel, hogy vissza tudd hallgatni, hogy hol hibàztàl.)
2022. febr. 21. 11:26
 6/11 anonim ***** válasza:
36%
alapveto szabalyokkal se vagy tisztaban, szerintem ne eroltesd ezt az erettsegi dolgot meg
2022. febr. 21. 11:35
 7/11 A kérdező kommentje:
Emelt írásbeli próba érretségim 45%-os lett szóval megtudom csinálni csak abszolút nincs rutinom a beszédben ezért össze vissza keverem az ige időket nyelvtani szerkezeteket és hatalmas baromságokat mondok. De a levél írás hallás utáni értés szöveg értés jól megy és szükségem van egy emelt érettségire és az érte kapható plusz pontok miatt a tovább tanuláshoz és ebből a tárgyból láttam a legesélyesebbnek magamat , hogy megcsinálom. Tudom , hogy nem vagyok még b2 szinten de ha élesben is össze tudok hozni 45%-ot az írásbelivel akkor megéri kínlódni vele
2022. febr. 21. 11:49
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
Jó, ne foglalkozz az itteni trollokkal, rossz napjuk van, és ide jönnek beszólogatni a másiknak. Van addig még 4 hónapod, angolul gyakorlatilag a nulláról meg lehet tanulni ennyi idő alatt. Hajrá!
2022. febr. 21. 14:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Sokat gyakorold a beszédet, van még idő. Az nem jó ha sokat gondolkodsz a szóbelin, főleg nem emelt szinten. Ha vannak problémáid a nyelvtannal, azt is érdemes lehet átnézni, ha tanárhoz jársz.
2022. febr. 21. 15:34
 10/11 anonim ***** válasza:
66%

#8, nem Igaz, hogy 4 honap alatt meg lehet tanulni angolul a 0-rol.

Dadogni talan igen, de nem ertelmes, folyekony angolt.

2022. febr. 22. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!