Spanyol vagy Francia?
Szeretném mind a két nyelvet jól megtanulni, viszont nem tudom melyikkel lenne érdemes kezdeni, hogy a későbbiek során a másik könnyebb legyen.
Azt olvastam, hogy az újlatin nyelvek közötti kölcsönös érthetőség mértéke a szókincsbeli egyezéseket százalékban kifejezve 75% a spanyol és a francia nyelv között.
Ezért arra jutottam (de javítsatok ki, ha tévedek), hogy mivel "van közük" egymáshoz, így talán(?) az egyik ismerése segíti a másik megtanulását a későbbiek folyamán.
Ti mit gondoltok?
20
ha angolos vagy, akkor mindenképp franciára ugorj rá, hiszen az angol nyelv nagy százalékban tartalmaz francia jövevényszavakat...
Én először tanultam angolul, majd franciául és most spanyolul. Nekem ez a sorrend vált be.
Angolhoz képest a spanyol egy tök új nyelv. Az angol szókincse azonban eléggé megegyezik a franciáéval. Nyelvtanilag a spanyol meg a francia lebutított változata. Ezt úgy értem, hogy ugyan az az alapja csak kevésbé bonyolult.
Komolyan nem értem a francia-angol közös szókincsre hivatkozókat. Mintha a nyelv szavakból állna csak... Pedig a szókincs kb. huszadlagos kérdés.
Nyelvtan, kiejtés, helyesírás. Ha ezek már stabilan mennek, akkor a szókincset már viszonylag könnyen lehet bővíteni. Ha viszont nem mennek, akkor a szókinccsel önmagában semmire sem lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!