Kezdésként milyen spanyol nyelvkönyvet ajánlanátok itthoni tanuláshoz?
Olaszul mar beszélek felsőfokon, így sokmindent megértek a spanyolból de úgy igazán most szeretnék nekiülni megtanulni autodidakta módon.
Szeretném megvenni az első nyelvkönyvet amivel itthon egyedül is boldogulok.
Melyik az a könyv amit ajánlanátok?
Felejtsd el az ilyen hazai könyvesboltokban kapható nyelvkönyveket.
Nekem egy nagyon jó ismerősöm spanyol nyelvtanár, ő mondta, hogy ezek a 3-4 ezer forintos könyvek jók azoknak, akik beszélnek egy erős középfokot, szintentartásra meg felfrissítésre jók, de tanulásra nem.
Én mondjuk ezt tudom ajánlani.
4-es, de, ez bizony olyan biztos.
Amit linkeltem, az tökéletes egy kezdő spanyolos számára. A Gramática Fácil szintén egy áttekintő könyv, ahogy a nevében is benne van, a nyelvtanról. Te egy áttekintő könyvről beszélsz, ami kereken 1 oldalon le tud minden nyelvtani fordulatot, én pedig NYELVKÖNYVRŐL írtam, ami teljesen kezdőként érthetően végigvisz a folyamatokon, munkafüzettel, VALÓS szavakkal és kifejezésekkel.
Mutass meg egy spanyolnak ilyen Libriben vásárolt 3-4 ezer forintos, magyarok által írt könyvet, aztán kérdezd meg a véleményét. A PONS-nak a hasonló tematikájú könyve első 3 oldalán 4 olyan szót mutatott a Spanyolországban élő, ott született, 32 éve anyanyelvi szinten beszélő spanyol ismerősöm, amiről életében nem is hallott még! :D Biztos nagyon jó olyan dolgokat megtanulni, amit soha-senki nem használ az adott nyelvben. Ráadásul állandóan keverik a Dél-Amerikai spanyollal, hol ezt, hol azt használják ezek a könyvek.
Nagyon jó példa erre a hermosa/hermoso páros, amit még az is ismer aki életében nem tanult 1 szót sem spanyolul, mégis előszeretettel használja boldog-boldogtalan, holott Spanyolországban abszolút nem használatos, ők a guapo/guapa párost használják. 1000+1 ilyen példát lehetne még felhozni, nem csak szavakban hanem nyelvtanban is. Pontosan ezért nem érnek sokat azok a nyelvkönyvek, amik magyar szerzőtől származnak. Ha tanulok egy nyelvet, akkor úgy akarom megtanulni hogy az anyanyelviek környezetében megértsenek és én is megértsem őket, nem pedig arról akarok tanulni ami bár van és létezik, csak éppen a kutya sem használja őket, de legalábbis a spanyolok nem.
Arról pedig nyugodtan olvasgass a neten, hogy NINCS normális és értelmes spanyol nyelvkönyv (nem áttekintő, mint a Gramática fácil...) ami kapható Magyarországon. Ezt nem csak én, hanem felsőfokon spanyolul beszélők és nyelvtanárok is mondják. Ezért mondják sűrűn, hogy ha ezt a nyelvet akarod tanulni és tudsz angolul, akkor keress akár egy online nyelvtanfolyamot angol nyelvet, mert ezerszer többet ér mint a 3-4 ezer forintos bár szépen illusztrált, de nem sokat érő könyvek.
6
Nem magyarázkodom, még mindig nem érted mi a különbség egy nyelvkönyv és egy áttekintő könyv között 😀
Bár ha így megy a magyar nyelv, nem csodálom hogy alapjában véve fogalmad sincs milyen egy jó nyelvkönyv. Még a saját anyanyelveden sem érted amit a másik ír neked…
Én mindegyik könyvbe bele fogok nézni, nekem most minden jöhet, nagyon motivált vagyok, nagyon megakarom tanulni ezt a nyelvet.
Köszönöm szépen a segítségeteket!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!