Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ECL nyelvvizsga javítás?

ECL nyelvvizsga javítás?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam nyelvvizsgázni és kicsit parázom, hogy mennyire lesznek javításnál kötekedők.

A szövegértésnél két kérdés is volt, aminél nem vagyok biztos, hogy elfogadják?

Illetve mennyire nézik a szövegértésnél a nyelvtani hibákat?

Az utolsó kérdés, miszerint mit köszönhet Amerika XY-nak

Azt írtam, hogy "Ihre Name / (der Name der USA), igen tudom, hogy rossz nyelvtanilag viszont a választ lehet érteni.

Az egyik az volt, hogy

"Miért vándoroltak a németek legnagyobb többsége amerikába?

A szövegben kettő válasz is volt, viszont a kérdésben nem volt zárójelben, hogy két dolgot kellene írni (ettől függetlenül én kettőt írtam)

A másik pedig, hogy az

"Milyen következményei voltak az I. világháborúnak a német ajkú amerikai állampolgárokra?"

a szövegben itt már három ok volt megadva, viszont zárójelben megint nem volt feltűntetve, hogy hány okot kérnek, de mivel többes számban volt, így gondoltam akkor 1-nél többet. Viszont a vizsgabiztos azt mondta, hogy nem írhatunk 5 szónál többet. Két választ írtam emiatt, de az is több szó lett 5-nél, mert sehogy nem lehet leírni azt a 4 okot 5 szóban, hogy

Bojkottálták a német árukat Amerikában

Az amerikai-németek angolositották a nevüket

A szótárakból törölték a német szó jelentését

Szerintetek ezek a válaszok így jók és elfogadjá

2022. febr. 6. 08:39
 1/2 A kérdező kommentje:
Elnézést a kérdés furcsasága miatt, most olvastam vissza és valamiért a GYK ketté vágta és megfordította a kérdést :O valamint a végét is levágta... de szerintem érthető
2022. febr. 6. 08:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Hogyha nyelvtanilag helytelen, akkor adhatnak rá pontot, viszont ha ki van mondva, hogy 5 szónál ne legyen több egy válasz, akkor az nulla pont lesz SZERINTEM. Azért majd írj ha esetleg megnézed.
2022. febr. 7. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!