Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valakinek van valami tuti...

Valakinek van valami tuti tippje nyelvtanulásra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sajnos teljesen hülye vagyok a nyelvekhez, mint a faék. Szerintem ez nálunk családban öröklődött. Mindenki matematikus, kémikus, műszaki szakember, de megszólalni magyaron kívül senki nem tud semmilyen nyelven. Persze, a szüleimnek szerencséje volt, amikor ők államvizsgáztak még nem kellett a nyelvvizsga.

Egész életemben egy reál beállítottságú jó tanuló voltam, de szorgalmas is vagyok. Az írásbeli nyelvvizsgámra napi 2 órát tanultam 3 hónapon keresztül és valahogy, valami csoda folytán 72% ra megírtam. Alig akartam elhinni, mert szerintem én annál sokkal hülyébb vagyok. Aztán 2020 március 16 lett volna a szóbelim… akkor jött a Covid első hulláma.. eltörölték.. a diplomát megkaptam nyelvvizsga nélkül és tudtam jelentkezni Msc-re.

Most viszont már zavar, hogy van egy félbehagyott nyelvvizsgám illetve még van 1 évem a mesterből és utána valószínű megint kelleni fog a nyelvvizsga.

Tényleg szeretném letenni de esküszöm olyan hülye vagyok megszólalni nem tudok angolul értelmesen, a nyelvtant össze vissza keverem ha beszélni kell (mert ugye írásbelin 3x át tudtam javítani ha észrevettem, hogy valami rossz) meg olyan nyelvtani szerkezeteket gyártok stressz közben, hogy olyanok a világon nincsennek. A hallásértésnél meg hiába értem a szöveg kb 60-70%-át, amikor meglátom a lehetséges válasz lehetőségeket, nem tudom eldönteni mit karikázzak, azon gondolkozom, hogy végülis mind a 3 dologról volt szó, de akkor végül melyikre is célzott pontosan?

Ha van valakinek bármi tuti tippje, vagy ötlete, hogy melyik nyelvvizsgát csináljam meg és hogyan készüljek, ne tartsa magában!

#nyelvvizsga #tanfolyam #angol #szóbeli #Nyelvvizsgatanfolyam
2022. febr. 3. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak bebeszéled magadnak, hogy hülye vagy, egyáltálán nme vagy az, ne röhögtessél már, hogy fizikus meg kémikus, meg ilyen streber könyvmoly család nem tud angolul tanulni. Anno könnyebb volt minden de egyre enhezedik. Azt javaslom, hogy menjáél el egy tanárhoz, aki a nyelvtanban segit, onnantol kezdve mar cska szorgalom kérdese, az igeidok stb mellett szavakat kell tanulni, alakokat stb és latni fogod afejlodest, aztan elo lehet fizetni hbo maxra, netflixre, apple tv-re ahol eloszor magyar majd ahogy fejlodsz nagol hanggal, angol felirattal nezel filmeket (apple teven szerencsere nincs magyar szinkron, úgyis csak elrontjak) szóval de megéri, mert ezekbol jol lehet tanuln iangolulé, csak nem ekll lustanak lenni, megallitod a filmet, és amit nem ismersz szot kiszotarazod. Hidd el hazsnalni fog. Nekem is siekrult, pedig en sem vagyok tul okos, ost, nekem mega fizika meg a kémia nem ment, megbuktam beloel, de anyelvvizsga sikerult neked is siekrulni fog, holnap menjel el a anarhoz ne itt sirankozzal. ma mar alap az angol nyelv. mint a 6 altalanos!
2022. febr. 3. 22:06
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Menj ki fél évre abba az országba amelyiknek meg akarod tanulni a nyelvét olyan munkakörbe ahol beszélned kell (Elado, felszolgálo stb) Amikor hazajössz, kezdj neki megtanulni a nyelvet.
2022. febr. 3. 22:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Szóban is kijavíthatod magad, az akkor nem hiba!

Szerintem mindenképp anyanyelvűvel kellene gyakorolnod, vagy másik angolos(vagy másik nyelv) külföldivel (rákényszerülsz,hogy kifejezd magad). Vagy olyan programok, tanfolyamok,amik beszéltetnek,ismételni kell.

Én tanárral gyakoroltam pl.

Plusz film angolul, angol felirattal,akkor is ,ha keveset értesz belőle,akár szótárazhatsz is közben vagy nézhetsz olyan filmet,amit már láttál,a lényeg,hogy idegennyelvű legyen teljesen,segít rögzíteni szerkezetet meg kiemelni a lényeget. Sok sikert!

2022. febr. 3. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
19%

1 millióért elmondom.

Ha nem sikerül, visszakapod a pénzt.

Természetesen szerződésben rögzítve.

2022. febr. 3. 22:56
 5/9 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom, milyen büfészakos mesterképzésre jársz, mikor az egész tudnivaló angol nyelvtanból a Thomson-Martinet alapmű szerint 350 oldal egy kisméretű könyvben. Normális egyetemen egy félév az nyolc ilyen könyv, köbméterre nézve...

Nagyon jó nyelvtanulók vannak a műszakiak között (van a nyelvtanulásban sok, ami a műszakiakban szükséges készségeket veszi igénybe), de ugyanúgy vannak köztük botok hozzá, mint a nem műszakiak között.

Így negyven év alatt, míg a partvonalról figyelemmel kísértem nyelvtanítást, azt szűrtem le, és mondom mindenkinek, hogy tanuljon. Bármely zsenialitást, ha nem is überel, de majdnem elér a naponkénti adag akkor, ha a napok száma a végtelenhez tart - ha valaki nem végletesen tehetségtelen, mert őnekik szemlátomást a B2 környéke a plafon.

De ami konkrétan a beszédet illeti, azt beszéddel lehet gyakorolni, semmi mással.

2022. febr. 4. 10:00
 6/9 spok ***** válasza:
0%

Nem értem miért pontozták le az #5-öst, én is egyetértek vele. Nincs különleges képessége annak, aki idegennyelvet beszél, és az sem szenved semmilyen hiányosságban, aki szerint képtelenség.

Az idegennyelveket tanulni kell, másképp nem lehet.

2022. febr. 4. 13:11
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

6-os, szokj hozzá.

A söpredék, irigy proli csak ezt tudja érvelés helyett.

2022. febr. 4. 14:14
 8/9 anonim válasza:

Személy szerint nekem az alábbiak segítettek:

-youtube videók nézése, ez lehet trash vagy akár valami számodra érdekes témájú is, hiszen ezek általános beszédben/megértésben tudnak segíteni+új szavakat ismerhetsz meg (persze ezek kissé lehet szlengesített nyelvezetűek, de azt bizonyára le tudod majd szűrni, ha utánanézel, és tudod korrigálni "nyelvtanilag helyesnek"). Szerintem a youtube videókat sokkal könnyebb hallásból érteni, mint ha filmekkel próbálkozol és próbálsz koncentrálni a beszédre.

-magántanár fogadása, ez lehet kissé húzós lesz árban, de legalább ő átlátja mi megy neked rosszul és abban tud segíteni.

Én pl. rendkívül pocsék voltam angolból, és 2 év alatt egy 3-as szintről felfejlődtem, úgy, hogy már magabiztosan nyelvvizsgázni akarjak menni, ami elég jól sikeredett is.

2022. febr. 4. 22:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Vannak benne jó tanácsok tippek:

Így könnyű az angol! - Minden angol nyelvkönyv és nyelvtanfolyam kulcsa

Szalai Gabriella

Nyelvtan:

Ingyenes vagy nem kell sokat fizetni érte:

https://www.youtube.com/c/KonyhaAngolEszterrel

https://www.youtube.com/watch?v=p593HDj9FaQ&list=PLIdbQ-aSdi..

2022. febr. 5. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!