Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen egy jó nyelvtanulási...

Milyen egy jó nyelvtanulási módszer?

Figyelt kérdés

Nagyon utálok nyelvet tanulni, szorongok tőle, nincs önbizalmam. Viszont tudom, hogy fontos lenne az életben.

Igazából bármilyen módszert, tippet szívesen vennék.

2022. jan. 29. 12:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem:

Az elején a nyelvtani alapokat nyelvtanárral megtanulni, eközben jó sok szót tanulni, mondjuk Quizlet segítségével.

Ezután autodidakta módon nyelvkönyveket oldogatni.

Hogyha ezek megvannak, eljutottál egy A1-A2 szintre, akkor el lehet kezdeni direkt nyelvtanulóknak készített, könnyebb ismeretterjesztő videókat, podcasteket nézni, hallgatni. (Youtube, Spotify)

Ezek után, vagy velük egyszerre egyszerűbb cikkek és bejegyzések olvasása. Erre jók a szintén könnyített nyelvezettel rendelkező oldalak, hírportálok, nyelvtanulók blogjai, fórumjai, ilyen portál pl angolból a newsinlevels.com, fórum Reddit r/EnglishLearning.

Ezek után és közben is fontos, hogy elkezdj élőben is kommunikálni másokkal, olyanokkal is akik anyanyelvűek, vagy nálad jobb a szókincsük. Itt jön be újra a képbe a nyelvtanár, nyelvtanfolyamok, esetleg az Omegle ahol a világ minden tájáról tudsz emberekkel beszélni. (ha éppen nem a bohócot fényezik)

Ha már azon a szinten vagy hogy másokkal el tudsz beszélgetni könnyebb témákról, akkor elkezdheted kedvenc sorozataidat, filmjeidet is idegennyelven nézni, először magyar felirattal, majd a nyelv feliratával, aztán felirat nélkül.

Itt már egy B2-C1 szintre jutottál, ahonnan mesterfokra akkor tudsz eljutni, ha arra célirányosan készülsz.

Még mélyíteni tudod a nyelvtudásodat tudományos cikkek, hírek olvasásával, idegennyelvi pl gazdasági/orvosi műsorokkal.(amire szükséged van)

Én ezekkel a módszerekkel két nyelvet elsajátítottam felsőfokon. Igaz, anyanyelvi szintre egy felnőtt nyelvtanuló talán sosem juthat el.

A legjobb módszer a nyelvtanulásra egyébként az, hogy minél intenzívebben találkozz a nyelvvel, magyarul költözz ki abba az országba, aminek a nyelvét megtanulnád. Nyilván ez nem minden helyzetben kivitelezhető, de ez a legsikeresebb nyelvtanulási módszer bárki bármit mond.

Végül pedig, ami szerintem a legfontosabb a nyelvtanulásban a kommunikáció mellett, az a szavak konstans tanulása. Mindig lesz ismeretlen szó, meg kell tanulni és szóról szóra jobb, magabiztosabb lesz a nyelvtudásod.

Csak bátorság, menni fog!

2022. jan. 29. 13:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha érdekel, privátban megírom.

Angol és német nyelvre is megvan.

2022. jan. 29. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!