Nem értem az angolban a 'to' használatát. Hogy is van ez? A ,,to" hiányában vonnak le pontot hallásértés kérdés-válasz feladatnál, ahol én írom be a lentebb látható mondatokat, tartalmilag megfelel?
Hallásértő feladatok csinálok, és ahova kéne a megoldókulcs szerint a 'To' ott lehagyom, mert nem értem mi célt szolgál.
Példák:
to visit some unkown countries helyett azt írom hogy --> visit some unkown countries
to learn about he Japanese culture --> learn about the Japenese culture
to use the taxi --> use the taxi
Honnan tudom hova kell a to???
Ha nem vonnak le pontot, akkor nem érdekel, a diplomához kell a nyelvvizsga.
Lehet, hogy a 'to' az előtte álló szerkezethez tartozik. Például ha az lenne, hogy
'I'm going to visit some unkown countries', itt a "to" a "going to" szerkezet része.
Kellene tudni a szövegkörnyezetet is, hogy meg tudjuk mondani, hogy jókat írsz-e.
Megoldókulcsom van, szóval maga a válasz tartalmilag jó, csak lehagyom a to-t.
Emiatt vonhatnak le pontot?
,,they lease them from the owners and pay a daily rate of 100 dollar to use the car."
,,You also need to be brave to visit some unknown countries"
Ezeket a hangzószöveg mondatai.
4, ezeknél a "to" célhatározói mellékmondatot vezet be.
...napi 100 dollárt fizetnek azért hogy használhassák az autót
Bátornak kell lenned ahhoz hogy idegen országokba utazz.
Itt egy összefoglaló: [link]
Ilyeneket kell tudni használni, valamennyi pontot levonnak
ja, hát itt az a szomorú, hogy nem világosítottak fel (vagy jól kiment az agyadból), hogy az angolnak ez erősen szokása, mellékmondat rövidítés főnévi igenévvel. Más, mint célhatározói mellékmondatok:
I do not know where to go.
...what to say.
...how to do it.
She teaches us when to be silent.
He was the first to come.
Azt a megállapítást nyugodtan meg lehet tenni, hogy te még életedben nem olvastál egy oldalnyi angol szöveget, mert egy oldalnyi szövegben biztosan van ilyen szerkezetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!