Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Origó nyelvvizsga vélemények?

Origó nyelvvizsga vélemények?

Figyelt kérdés
B2 szinten mennék németből, még Euroexam jött szóba.

2022. jan. 24. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem németes voltam így általánosan kérdezek. Mi a jobb ha német kérdésre magyarul vagy németül kell válaszolnod? Fordítani szeretsz? Ha ezek nem mennek, akkor ne az origót válaszd, de ha ez nem gond akkor szerintem nyugodtan. (Van aki nem szeret nyelvvizsgán magyarra váltani.)
2022. jan. 24. 16:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az origó akkor jó, ha csak az a lényeg, hogy meglegyen a nyelvvizsga, de a tudás nem számít. Én pont németből voltam, felvételi miatt akartam megcsinálni. Gimiben tanulgattam németet, de utáltam, ezért nem ment, aztán kb vizsga előtt 3 héttel vettem egy origós német könyvet, megtanultam és simán átmentem a vizsgán. Annyi idő van, hogy kb minden szót ki tudsz szótárazni, szóval ha nem a vizsga előtti hónapban hallottál először német szót, akkor menni fog.
2022. jan. 25. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szintén origon vizsgáztam német B2-n, én ezt egy kicsit máshogy éltem meg mint az előttem szóló:D

Tény hogy teljesíthető, de azért nehogy azt hidd hogy nem kell annyit tanulni és simán átmész minimális tanulással.

Én is gimiben tanultam, viszonylag sokat, nagy szókincsem volt, ötös, negyes voltam, ha kellett tudtam beszélgetni rendesen. Mostmár tudom hogy ha akkor elmentem volna nyelvvizsgázni tuti megbukok.

Én végül otthon egyedül kb 2 hónapig tanultam elég keményen, (mint mondtam nagy szókincsem volt már rég !!) és csak utána mertem elmenni. Átmentem rendben, de nem lett 90%

Próbáld ki az Origo oldalán a példa feladatsort, annál kicsit nehezebbre számíts. A hallás utáni meg ott is nagyon gyors lesz.

Kitartást ♡

2022. jan. 27. 04:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. jan. 27. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!