Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor tudjam, hogy felkészülte...

Mikor tudjam, hogy felkészültem a nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
16 vagyok, B2-es német nyelvvizsgát tervezek tenni márciusban, de nem tudom menne-e. Jelenleg gőzerővel szavakat tanulok, és ma megírtam egy próba Euroexam feladatsort, amiben a szövegértés 40%, a hallásértés 50% lett... Ez nagyon rossz? (szerintem igen, de bennem van hogy még van 1,5 hónapom) Rajtam nem fog múlni, kb napi 1,5 órát simán tudok gyakorolni suli mellett. Szerintetek menne márciusban?

2022. jan. 19. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem ismerem a képességeidet, sem a hozzáállásod, sem a szokásaidat.

Tippelni meg nem szeretnék.

Üdv: Columbo

2022. jan. 19. 10:31
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Igen, ez nagyon rossz. Amíg nem érsz el minden kategóriában tartósan legalább 70-75%-ot otthoni körülmények között, addig ne is próbálkozz nyelvvizsgával, mert ott a vizsgadrukk miatt simán 5-10%-kal rosszabb teljesítményt szoktunk nyújtani.

Ettől persze addig még rengeteget tudsz fejlődni és kell is fejlődnöd, szóval akár meg is lehet. Ez valóban csak rajtad múlik.

2022. jan. 19. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Igaza van a kettesnek. Egyes te meg ne írj, ha nem tudsz érdemben hozzászólni a kérdéshez!
2022. jan. 19. 12:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!
2022. jan. 19. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Kettesnek igaza van. Pontosan miket szoktál csinálni gyakorlásként? Azon kívül, hogy tanulod a szavakat.
2022. jan. 19. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
3-as vagyok. szerintem a levélírást is érdemes jól begyakorolni. A hallást úgy is gyakorolhatod, hogy nézel német videókat, legalább napi fél órát, de ez legyen a minimum. Az olvasásértésnél érdemes az ismeretlen szavakat kiírnod és azokat megtanulni.
2022. jan. 19. 14:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Általában német videókat nézek, illetve kifejezéseket és szavakat tanulok nyelvvizsga témában. Pl család.
2022. jan. 19. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!